Kultura življenjaLifestyle

Najmanji muškarac na svijetu preminuo je u petak

POSLJEDNJE ZBOGOM NAJMANJEM MUŠKARCU NA SVIJETU: Rodio se malen poput dlana, a zatim je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda (VIDEO)

Kad se rodio, Nepalac Hagendra Thapa Magar nije bio veći od ljudskog dlana, a na kraju života je bio visok 67,08 centimetara.

Čovek, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najmanji pokretni muškarac na svijetu preminuo je u petak u bolnici od posledica teškog zapaljenja pluća, saopštio je predsjednik njegove fondacije za DPA.

Godine 2010. “Ginisova knjiga rekorda” proglasila je Thapu Magara najmanjim živim tinejdžerom muškog pola. Kasnije mu je dodeljenja titula najmanjeg pokretnog muškarca na svetu. Jedini niži od njega je Džunri Balaving sa Filipina, koji drži rekord kao “najniži nepokretan muškarac” na svijetu. On je sedam centimetara niži nego što je bio Tapa Magar (59,93 cm), ali je zbog bolesti kostiju vezan za postelju.Kagendrini roditelji su odmah vidjeli da je njihov prvorođeni sin drugačiji:

– Bio je tako mali da je mogao da stane na dlan i bilo nam je veoma teško da ga okupamo jer je tako mali – izjavio je njegov otac.

Tapa Magar bio je patuljastog rasta i živio je s roditeljima u gradu Pokara, u centralnom delu Nepala.

Živio je 27 godina, a kao najmanji pokretni muškarac na svijetu proputovao je desetak zemalja svijeta i gostovao na televiziji u Evropi i SAD.

alt

– Život može biti veoma težak kada ste teški svega šest kilograma i ne uklapate se u svijet koji je prilagođen osobama prosječne visine – pisalo je na sajtu “Ginisove knjige rekorde”.

– Ali Hagendru nizak rast nije spriječio da napravi najbolje što je mogao od svog života.

SB

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close