Najbolje piće za imunitet, kožu i čišćenje organizma

Voda kokosa je dobro piće, ali hranljivim materijama bogat sok aloe vere nutricionistima je ipak zanimljiviji. Osim što pomaže koži, jača imunitet i čisti organizam. 

Mineralima bogatom soku aloe vere pripisuje se i da uspješno smanjuje nivo holesterola u krvi, pomaže pri gubitku suvišnih kilograma, poboljšava probavu i imunitet.
Naime, biljka aloe vera sadrži enzime koji su vrlo dobri za probavu i uklanjaju toksine iz tijela. Aloe vera sadrži brojne vitamine, uključujući A, C, E, folnu kiselinu, B1, B2, B3, B6, te je jedna od rijetkih biljaka koje sadrže vitamin B12, koji pomaže rad mozga i nervnog sistema.
Od minerala obiluje kalcijumom, magnezijumom, cinkom, hromom, selenom, natrijumom, gvožđem i kalijumom. Bogata je i aminokiselinama i masnim kiselinama, koje takođe olakšavaju probavu.

Jača i prirodnu sposobnost tijela da se bori s bolešću pa izbacuje toksine iz tijela. Britanska nutricionistkinja Madelajn Šo kaže: „Aloe vera je odlična i ako osjećate bilo kakvu subjektivnu nelagodu. Umiruje unutrašnje organe i pomaže u smanjenju nadutosti“.

Sok ove biljke tradicionalno se koristi za ublažavanje opekotina i psorijaze, a koristi su daleko veće, posebno ako se unosi u organizam.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close