Najava SAMOSPALJIVANJA u Tešnju: Suad Ibrahimović, ratni kapetan tešanjske odbrane (Video)

Suad Ibrahimović, ratni kapetan tešanjskog Samostanog PDO – OG 7 Jug, Armije Republike BiH namjerava vratiti oficirske činove Bakiru Izetbegoviću, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, te izvršiti SAMOSPALJIVANJE ispred općinskog zdanja u Tešnju.
Porodicu s četvero djece prehranjuje radom u Hrvatskoj, prolazeći kroz kanalizaciju –  ilegalno, i plaćajući takav prolaz 50 KM.
Plenum građana u Tešnju većinom čine borci kao Suad Ibrahimović i radnici, koji su ostali bez posla s neuvezanim radnim stažom, i nemogućnošću da nađu nova zaspolenja.
Plenum građana je postavio šatorsko naselje u parku – nasuprot Općine Tešanj.
Zahtjeve iz nadležnosti lokalne zajednice, smanjenje paušala i naknada u općini i objavljivanje spiskova o dodjeli nepovratnih sredstava, vlast pokušava relativizirati. Ogorčenje Plenuma građana i javnosti još više je podgrijala izjava tešanjskog lidera SDA i zastupnik u državnom parlamentu Šemsudina Mehmedovića koji je demonstrante nazvao IZDAJNICIMA.

Priču Suada Ibrahimovića donosimo u video izdanju, u nadi da će odustati od namjere – SAMOSPALJIVANJA.

Ako ratni kapetan tešanjske odbrane Suad Ibrahimović vrati svoj oficirski čin Bakiru Izetbegoviću bit će to sramota svih aktera političke zbilje u BiH, prije svega aktuelne vlasti.
Ako se Suad Ibrahimović SAMOSPALI pred općinskim zdanjem u Tešnju bit će to sramota svih građana, prije svega Tešnja, potom ZDK, onda F BiH, i konačno države BiH.
Nadamo se da do toga neće doći i da će svi akteri društvene zajednice najozbiljnije shvatiti odlučnost Suada Ibrahimovića, te velike većine građana koji djele istu ili sličnu životnu priču.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close