-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleZdravlje

Nadam se da nitko s IQ iznad sobne temperature više nikada neće izgovorit nešto u stilu „trebamo mjere“

Gordan Lauc: Ove su zemlje bespogovorno slušale “stručnjake” i uvele oštre mjere

– Nadam se da nitko s IQ iznad sobne temperature više nikada neće izgovorit nešto u stilu „trebamo mjere“, ili „nismo na vrijeme uveli mjere“. Francuska, Australija i Irska su jedni od šampiona „strogih mjera“ i cijepljenja čitavih populacija. Oni su bespogovorno slušali „stručnjake“ koji su govorili da će mjerama zaustaviti širenje virusa. Kao što vrlo jasno možete vidjeti, „stroge“ mjere, a niti cijepljenje, ne zaustavljaju širenje virusa’, objavio je znanstvenog Gordan Lauc potkrijepivši svoje tvrdnja tablicom.

Na njoj se vidi kako navedene države imaju više nego dvostruko više zaraženih na milijun stanovnika, nego što to primjerice ima Hrvatska. Tomu se može dodati i primjerice najmanje procijepljena države Europske unije – Bugarska. Ona ujedno ima i najmanji broj novozaraženih na milijun stanovnika.

Tabelarni prikaz:
https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?

– Čak i ove mjere koje mi imamo u Hrvatskoj, a posebice maske u školama, su potpuno bespotrebne, naprosto zato što su neučinkovite. Da su učinkovite, onda bi ove zemlje imale puno manje zaraženih od nas, a ne i više no dvostruko više. Naveo sam samo tri primjera, no isto vidimo i u drugim zemljama, smatra Lauc te nastavlja:

– Govorim o širenju zaraze, ne govorim o učinku cjepiva na umanjenje rizika od teškog oblika bolesti. Cijepljenje doista umanjuje rizik teškog oblika bolesti i zemlje koje su učinkovito cijepile starije i rizične imaju manje umrlih. Nažalost umjesto da se fokusiramo na cijepljenje najstarijih i rizičnih, mi smo rasipali resurse na prisiljavanje mladih i zdravih da se cijepe, samo kako bismo ispunili „ciljeve cijepljenja“ koje su lobisti pandemijske mafije izlobirali u međunarodnim strukturama.

Izvor: Sloboda.hr

Lauc: Čekamo ‘prvu lastu’ u Hrvatskoj. Prvoj lasti ćemo sve oprostiti…

Brzina kojom se ovih dana “mijenjaju uniforme” je tolika da je to već teško za pratiti… piše dr. Lauc na svom profilu.

Julian Reichelt, glavni urednik Bilda se ispričao i moli da im oprostimo što su zastrašivali ljude u pandemiji…

Čekamo “prvu lastu” u Hrvatskoj. Prvoj lasti ćemo sve oprostiti, komentirao je znanstvenik Gordan Lauc na facebooku

https://croativ.net/

Lauc oštro poručio Đikiću i Čičin-Šainu: “Ako želite oprost, morate nam objasniti neke stvari!”

Znanstenik dr. Gordan Lauc ističe da su takozvani “tvrdolinijaški” znanstvenici počeli mijenjati retoriku. Iako ih nije izrijekom spomenuo, očito je mislio na Ivana ĐikićaLuku Čičin-Šaina i slične koje svakodnevno viđamo u medija.

“Val širenja omikrona je u padu u velikom broju zemalja, a postoje naznake da im se pridružuje i Hrvatska. Mediji masovno mijenjaju retoriku, a s velikim čuđenjem čitam da su jučer i dva najveća znanstvena zastrašitelja vrlo smireno govorili. To je jako dobro, jer je pandemijski marketing i dalje vrlo jak i neke zemlje čak uvode potpuno besmislene obaveze cijepljenja (cjepivom protiv wuhanskog soja koji ne postoji od proljeća 2020), ili proširuju upotrebu opasnih i štetnih covid-potvrda”, smatra Lauc.

O kojim se točno znanstvenicima radi slikovito je na svom Facebook profilu objavio analitičar Nenad Bakić:

“Jeste i vi konfuzni s ovima što zastrašuju po Hrvatskoj iz svojih fotelja po Njemačkoj? Kad im ne upali, okreću kaput… (zadnja objava je današnja)”, napisao je Bakić.

“Predlažem nekom pametnijem mediju emisiju / temu: ‘REKLI SU PRIJE 7 I PRIJE 30 DANA’. I onda citirati Čičin-Šaina, Đikića, Trampuža, Trobonjače… Oni bi to nazvali govor mržnje, ali nema veze. Bilo bi jako popularno, smatra Bakić te nastavlja: “Ne zaboravite tko je zastrašivao hrvatsku javnost! Ova dva bisera su prije 15 dana zastrašivali ljude i prognozirali 50.000 hospitaliziranih u 4 tjedna (bit će promašaj 12 PUTA, ili 1200%). Ovaj iz Njemačke se rastrčao na sve medije zahtijevati TVRDI LOCKDOWN. Strašno, eto to je znanost. Ja sam u prognostički jako teškom 4 valu savršeno prognozirao hospitalizacije (razlika 17% – praktički ništa, a i to je zbog internih rehospitalizacija koje su se mogle spriječiti), pa su se ova dvojica u grupama mržnje sprdala. Sada promašaj 1200%?!”, zaključuje Bakić.

Izvor: Sloboda.hr/Facebook/Paraf.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close