-TopSLIDEBiHOpćine BiHPolitika

Načelnik Vedad Jusić: Brezanski dželati i njihovi sateliti

Vedad Jusić: BREZANSKI DŽELATI I NJIHOVI SATELITI

U cilju borbe za istinu i pravdu,

Linkovi na kraju ovog statusa uputit će vas na dva značajna i izuzetno važna izvještaja o zatečenom stanju Općine Breza i imovine čiji su vlasnici građani Breze, a predstavnici vlasti i institucija, službenici Općine i vijećnici Općinskog vijeća upravitelji nad istom.
Izvještaj o zatečenom stanju Komisije za primopredaju dužnosti ovom prilikom neću komentarisati, upućujem apel svim građanima da isti pročitaju detaljno i temeljito.

Ovom prilikom želim se kratko osvrnuti na Informaciju o stanju kapitalnih i objekata od izuzetne važnosti za građane Breze. Radi se također o aktivnostima u cilju kreiranja kvalitetne informacije za građane, a u kontekstu zatečenog stanja tretiranih objekata. Prije nego je Informacija i došla na razmatranje Općinskom vijeću na društvenim mrežama pojavila se informacija kojom se nastoji dezavusiti javnost. Odgovorno tvrdim da je neko od vijećnika u aktuelnom sazivu izuzeo dio Izvještaja i isti proslijedio licima koji su putem fb statusa uzeli učešće u manipuliraju građana Breze predstavljajući javnosti ovu informaciju kao aktivnost rušenja brezanskih bazena. Izvještaj je jednostavan za razumjeti i samo zlonamjernici imaju interes na ovaj način dezavuisati javnost. Odgovorno tvrdim da se radi o istim onim dželatima i njihovim satelitima koji su našu Brezu ojadili i uništili sve ono na šta su građani Breze nekad bili ponosni.

Takav je slučaj i sa brezanskim bazenima. Neka izađu pred javnost svi oni koji su odgovorni za takvo stanje, neka barem upute izvinjenje građanima. Svi oni koji su prije 3 godine, ali i prethodnih godina isporučili bazene dželatima koji su nam priuštili užasavajuće slike i jezive prizore. Nažalost, stanje u kojem nalaze bazeni nije moguće popraviti, nego je potrebna izgradnja novog kompleksa istih gabarita i funkcije. Termin “uklanjanje objekta” znači da isti predstavlja opasnost po sigurnost građana, a ni u kojem slučaju promjenu namjene. To znači da se isti može vratiti u funkciju tek nakon uklanjanja trenutne građevine i građenja nove koja će imati istu funkciju, namjenu i simboliku. Nažalost, Općina Breza trenutno nije u stanju rekonstruisati jedan najobičniji tuš, a ne kompleks bazena koji iziskuje višemilionska ulaganja.

Kao načelnik insistirat ću na ispitivanju odgovornosti svih učesnika, a došlo je vrijeme da se na odgovornost pozovu i svi oni koji putem društvenih mreža zlonamjerno i nesavjesno nastoje manipulirati građane, one zbog čijih su manipulacija mnogi čestiti pojedinci izvrgnuti uvredama i psovkama. Pored toga što su nas ojadili finansijski i materijalno, naši dželati uspostavili su atmosferu straha, nemorala i etičkog rasula. Ova borba s njima nije od jučer, a svjestan sam da neće završiti sutra. Ali apsolutno sam siguran da ovaj put svi prestupnici i zlonamjernici neće doživjeti hepiend.
Naravno da nećemo rušiti bazen niti bilo koju građevinu od značaja za građane Breze, ali ćemo sigurno srušiti javašluk, lopovluk, nemoral i bezobzirnost onih koji su nas doveli u trenutno stanje.

Izvještaj o zatečenom stanju Općine Breza:
Ad 16 Zapisnik Komisije za primopredaju dužnosti načelnika Općine Breza

Informacija o zatečenom stanju objekata na području općine Breza:
Ad 17 Informacija o stanju poslovnih objekata, kulturno-zabavnih, i rekreacionih sadržaja, na gradskom području OB

breza.info

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close