Načelnik Fojnice poručio “Samo me mrtvog možete iznijeti iz Općine”

Prosvjedi održani pred zgradom Općine u Fojnici jedinstveni su od izbijanja nemira u BiH jer uz nezadovoljstvo radom načelnika, na skupu je iskazano i zadovoljstvo pa čak i obožavanje načelnika u liku i djelu Salkana Merdžanića (SDA).

(vecernji.ba)

(Ne)zadovoljstvo

Naime, dok su jedni došli prosvjedovati protiv općinske vlasti i načelnika Merdžanića, drugi su došli dati podršku njegovu ostanku na vlasti. Najprije se pred zgradom Općine okupilo nekoliko stotina prosvjednika. U trenutku obraćanja organizatora, izdvaja se druga skupina s transparentima “podrška načelniku” i “ne damo te načelniče”, te bukom ometaju čitanje zahtjeva onih koji su došli izraziti nezadovoljstvo radom načelnika Merdžanića. Nezadovoljni općinskom vlašću nekako, ipak, uspijevaju pročitati zahtjeve koje su tek najbliži čuli jer nisu imali megafon, a prati ih galama druge skupine prosvjednika. Policija u ovom slučaju preuzima ulogu “tampon zone” i staje između sad već podijeljenih prosvjednika s potpuno oprečnim zahtjevima.

Mirni razlaz uz pjesmu

Skupina nezadovoljnih radom općinske vlasti odlučuje se na miran razlaz uz najavu ponovnog okupljanja. Simpatizeri Salkana Merdžanića također su mirno otišli, ali uz pjesmu “Druže Salko mi ti se kunemo”. Pjesmi spjevanoj u njegovu čast načelnik ne odolijeva te izlazi obratiti se okupljenima. Kaže da ga je narod izabrao, on predstavlja državu, uz poruku: “Iz Općine me mogu samo mrtva iznijeti”. Cirkus u Fojnici se nastavlja.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close