Načelnica Općine Visoko Amra Babić povodom Nove 2014. godine

Poštovani građani općine Visoko,

u ime predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, općinske administracije i svoje lično ime, želim vam čestitati i zaželjeti sretnu i uspješnu Novu 2014. godinu.

U prethodnoj , 2013. godini, naša Općina realizovala je značajne projekte koji su podigli nivo standarda života građana. Izgrađena je i otvorena ambulanta porodične medicine u Donjem Moštru ukupne vrijednosti oko 1,5 milion KM, izgrađen vodovodni prsten u poslovnoj zoni Ozrakovići, realizovan projekat izgradnje kolektora obaloutvrde i regulacije dijela toka rijeke Bosne sa čišćenjem obale, asfaltirane saobraćajnice u naseljima Topuzovo Polje, Vrblje, Donje Moštre, urađena rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Rašidovića, rekonstruisan most u Dobrinju, izgrađen rezervoar u Poriječanima, asfaltiran put Ginje – Dvor, otpočeti radovi na zaštiti izvorišta Vrutak, izvršena vodoistraživanja na lokalitetima Vrutak i Šećine njive, rađeni poslovi na izgradnji vodovoda u Zimči, uklonjeno preko 100 minsko-eksplozivnih sredstava i deminirano preko 200.000 m2 na lokalitetu Prijeko, započeta izgradnja kulturnog centra u Prijekom, započet projekat izgradnje stadiona sa vještačkom travom u sportskom kompleksu Luke, osigurana tri kamiona za odvoz smeća kao i još mnogo drugih projekata.

Ukupna vrijednost projekata realizovanih u 2013 .god. iznosi preko 3 miliona KM, a vrijednost započetih je dva puta veća.

Istovremeno radili smo na reformi administracije i administrativnih postupaka, stvaranju boljeg ambijenta za privredni razvoj, reformi javnog sektora, izradi strateške i planske dokumentacije i pripremi projekata za naredni period. Ostvarili smo dobru saradnju i osigurali sredstva za realizaciju projekata preko TIKE, TURSKE VLADE, NORVEŠKE VLADE, Federalnog ministarstva za okoliš, Federalnog fonda za zaštitu okoliša, Federalnog ministarstva za kulturu i sport, Federalnog ministarstva zdravstva, Agencije za slivove rijeke Save, Kantonalnog ministarstva poljoprivrede, Kantonalnog ministarstva prostornog uređenja, i mnogih drugih donatorskih organizacija i društveno odgovornih privrednih subjekata.

Godinu završavamo sa ambicioznim planovima, podvučenim računima za 2013. godinu i usvojenim Budžetom i Programom rada OV za 2014. godinu, što je izraz odgovornosti koju je preuzela većina u Općinskom vijeću.

U 2014. godini, za koju mnogi tvrde da će biti finansijski i ekonomski izuzetno teška i izazovna, krenut ćemo sa realizacijom zacrtanih planova u svakoj oblasti našeg javnog zajedničkog života.

Poštovane sugrađanke i sugrađani, želim vam puno zdravlja, sreće i uspjeha u 2014. godini. Neka nam svima nova godina donese uz nove izazove i nova zadovoljstva. Neka u 2014. godini naša općina i njezini građani budu primjerom odgovornosti i zajedništva u izgradnji svoje budućnosti!

Načelnica Općine Visoko

Amra Babić, mr.sci

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close