-TopSLIDEVisoko

Načelnica Babić: Učinit ću sve da se okonča agonija radnika KTK Visoko …

Načelnica Babić: Učinit ću sve da se okonča agonija radnika KTK Visoko i da se problem riješi u njihovu korist

Visoko, 20. Januar 2016. – Danas je u Velikoj sali Općine Visoko načelnica Amra Babić u prisustvu općinske pravobraniteljice Meline Hodžić-Travančić i direktora KTK Visoko d.d. Visoko Senada Bilalovića održala sastanak zajedno sa velikim brojem radnika ovog preduzeća. Razgovaralo se o stvaranju preduvjeta za penzionisanje 74 radnika koji su već stekli uslove za penzionisanje, kao i za 70 radnika koji u ovoj godini stiču pravo na penzionisanje, ali i o radno-pravnom statusu ostalih 99 radnika.

Prilikom razgovora dogovoreno je da se uputi «Zahtjev za obezbjeđenje uvjeta za penzionisanje 150 radnika KTK Visoko d.d.Visoko» i to Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnom zavodu PIO/MIO, Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine, a koji bi trebali u narednom periodu da riješe iste. Zahtjev su zajednički uputili načelnica Babić, pravobraniteljica Hodžić-Travančić, direktor Bilalović, zatim predstavnici sindikata i penzionera preduzeća,kao i prisutni radnici.

«Kao i do sada i ubuduće ću činiti sve da se ovaj problem radnika KTK Visoko riješi u njihovu korist. U periodu koji je pred nama nastojat ću organizirati zajednički sastanak sa premijerom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalićem, a u cilju konačnog rješavanja pitanja radnika i završetka dugogodišnje agonije u kojoj se nalaze», kazala je nakon sastanka načelnica Babić.

Direktor Senad Bilalović predočio je radnicima sudsko izvršenje na osnovu kojeg je izvršena posljednja prodaja objekata KTK u Prijekom te pročitao imena radnika koji su to sudsko izvršenje pokrenuli.Dopis 1Dopis 2Dopis3

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close