Načelnica Babić posjetila JU Dom zdravlja Visoko

Načelnica općine Visoko Amra Babić danas je sa šefom Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj Emirom Fejzovićem posjetila JU Dom zdravlja Visoko. Tom prilikom sastala se sa novim direktorom ove ustanove dr. Senadom Karavdićem.

Trenutno stanje u ovoj instituciji, problemi, ali i aktivnosti te planovi za naredni period bile su teme održanog sastanka.

Novoimenovani direktor JU Dom zdravlja dr. Senad Karavdić naveo je da je na sastanku bilo govora o budućoj međusobnoj saradnji.

-Zvanični posjet načelnice Amre Babić sa saradnikom Emirom Fejzovićem iskoristio sam da razgovaramo o obavezama osnivača tj. Općine Visoko nad Javnom ustanovom Dom zdravlja, te o našim projektima koje želimo aplicirati, a koje možemo ostvariti uz pomoć općinskih službi i načelnice Babić. Također je bilo govora i o projektima koje ćemo aplicirati i prema našim stranim prijateljima pri čemu će nam pomoći konekcije koje Općina Visoko prema njima ima, kazao je direktor dr. Karavdić.

Dogovoreno je da se u narednom periodu zajedničkim snagama doprinese podizanju zdravstvene zaštite na još veći nivo.

Općinska načelnica je rekla da je cilj posjete bio da dr. Karavdiću čestita imenovanje i da iskaže podršku Općine Visoko u njegovom daljem radu i radu ove ustanove.

-Zajednički cilj i nas i menadžmenta bit će pružanje bolje usluge građanima, opremanje JU Dom zdravlja Visoko sa novom opremom. Želimo popraviti kvalitet usluge u ovoj ustanovi. Vrijeme ispred nas je puno šansi, a na nama je da ih zajedno iskoristimo.
Prioritetno je da se svim građanima Visokog omogući kvalitetno dobijanje potrebnih usluga koje im može pružiti Dom zdravlja, zaključila je načelnica Babić.

Načelnica Babić je u pratnji direktora Karavdića obišla jednu od ambulanti Doma zdravlja gdje je imala priliku razgovarati sa uposlenicima ali i pacijentima.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close