Izvještaj MUP-a ZDK za 21.08.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 21.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 21.08.2014. godine, u mjestu Kamenolom-Greben, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Škoda-Fabia“, registarskih oznaka J17-E-786, kojim je upravljao S.A. Tom prilikom, u vozilu su pronađena dva paketića zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je nad navedenim vozačem, te licima koja su se nalazila u vozilu, H.O. i Č.A., oba iz Kaknja, zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 21.08.2014. godine, u Policijsku stanicu Tešanj obratila se Đ.S. i prijavila da je u posljednjih 30-ak dana, u mjestu Jelah, izvršena provala u pomoćni objekat-šupu u njenom vlasništvu, kojom prilikom je otuđena određena količina raznog električnog i drugog alata. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 21.08.2014. godine, na putu u mjestu Lašva, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Ford-Focus”, registarskih oznaka J05-O-122, kojim je upravljao H.A. iz Zenice, koji je vozilom ostvario kontakt sa metalnim stubom. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio lake tjelesne povrede, dok je suvozač H.M. zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 21.08.2014. godine, u ulici Melente Bošnjaka, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Ford-Škorpion“, registarskih oznaka 357-M-731, kojim je upravljao Š.R. iz Kaknja. Tom prilikom, suvozač Š.Dž. je zadobila teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close