PolitikaVisoko

Načelnica Amra Babić učestovovala u Podgorici na Konferenciji o ženskom preduzetništvu

Načelnica Amra Babić učestovovala u Podgorici na Konferenciji o ženskom preduzetništvu

Na poziv Udruženja preduzetnica Crne Gore načelnica Općine Visoko mr.sci Amra Babić učestvovala je na 4. Konferenciji povodom Svjetskog dana ženskog preduzetništva pod nazivom “Moć žene”.

 

Prisutnim učesnicama obratili su se : ministar za ljudska i manjinska prava u vladi Crne Gore dr. Suad Numanović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i predsjednica udruženja preduzetnica Crne Gore Edita Dautović.

 

U okviru Konferencije održana je panel diskusija na kojoj su izlagale: Amra Babić načelnica općine Visoko, BiH, Kristina Križanac gradonačelnica Sinja, Hrvatska, Amela Čekić predsjednica opštine Gusinje, Crna Gora, Emilija Redžepi parlamentarka skupštine Kosova, Savina Petkova predsjednica Općinskog vijeća Plovdiva, Bugarska i Miranda Rira gradonačelnica Prenjaš, Albanija.

 

U svome izlaganju načelnica Babić je istaknula: “Samo ekonomski snažna žena je istinski slobodna i nezavisna, te kao takva u poziciji da doprinese pozitivnom razvoju zajednice. Žene preduzetnice kroz jačanje privatnog sektora pomažu ekonomsko jačanje društva, žene u politici rade na stvaranju boljeg poslovnog okruženja. Svojim radom i nesebičnim zalaganjem žene čine ovaj svijet mjestom jednakih šansi za sve, pravednijim i ljepšim”.

 

Na konferenciji su iznešena iskustva žena preduzetnica iz Regiona, razgovarano o međusobnom povezivanju i saradnji, te je kroz razmjenu iskustava istaknut i zajednički cilj: jačanje i umrežavanje žena Regiona, povezivanje tržišta i jačanje kapaciteta poslovnih organizacija koje se bave ženskim preduzetništvom, a posebno podsticajne mjere koje državi stoje na raspolaganju sa akcentom na fiskalne politike i olakšice za žene koje pokreću biznis.

visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close