Na ZEPS-u ove godine 386 izlagača iz 26 zemalja

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Valentin Incko,otvorit će u utorak,1. oktobra 20. generalni BH sajam ZEPS u Zenici i 10. Međunarodni sajam metala Intermetal,saopćeno je na današnjoj pres konferenciji organizatora Sajma, Poslovnog sistema RMK Zenica.
-Ove godine učestvuje 386 izlagača na oba Sajma iz 26 zemalja,pri čemu je zatvorena površina više od 11 hiljada metara kvadratnih,a otvorna izložbena površina je 5.380 kvadrata, izvijestila je RTV Zenica.
-Prvog dana Sajma predviđeno je održavanje Foruma metalne industrije BiH na temu „Prestruktuiranje kompanija metalnog sektora,kao strateški faktor uspješnog razvoja industrije BiH“,izjavila je Dževdana Hukeljić,direktorica Marketinga Poslovnog sistema RMK.
Prema riječima direktora, Abdulaha Serdarevića,ove godine sa 25 kompanija predstavlja se država Bahrein.Bit će priređena i poslovna konferencija privrednih komora ove arapske zemlje i BiH.
Serdarević je istakao da se,uprkos krizi metalnog sektora nastavlja kontinuitet održavanja specijaliziranog sajma Intermetal,koji će sačekati neka bolja vremena za svoj majski termin.
Predviđeno je i održavanje brojnih pratećih događaja,među kojima su i poslovni susreti Holandije i BiH,konferencija na temu „Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije-Berza projekata“,kao i poslovni susreti privrednika Slovenije i BiH.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close