Ministar Trhulj primio predstavnike penzionera KTK Visoko

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj primio je direktora privrednog društva KTK Visoko dd Visoko i predstavnike penzionisanih radnika koji nisu ostvarili svoje zakonsko pravo na penziju zbog neuplaćenog radnog staža. Neki od ovih radnika uvjete za penzionisanje su stekli još prije dvije godine, ali zbog neuplaćenih doprinosa pravo na penzije još nisu ostvarili.

Ministar Trhulj je informisao predstavnike penzionisanih radnika da je FMERI u skladu sa obećanjem datim prije tri mjeseca pokrenulo sve pravne i administrativne procedure koje su pri kraju, te da će se prijedlog odluke, koja je prezentovana penzionerima, u skladu sa okončanim javnim pozivom za dodjelu kreditnih sredstava za uvezivanje radnog staža vjerovatno naći na sljedećoj sjednici Vlade FBiH.

Kreditna sredstva će se, osim KTK Visoko, dodijeliti za još šest firmi čime će se penzionisati radnici koji su to pravo stekli zaključno sa januarom 2013 godine.

Penzionisani radnici KTK Visoko iskazali su svoje zadovoljstvo radom i razumijevanjem na koje su naišli u FMERI i Vladi Federacije BiH na ovome za svakog radnika veoma osjetljivom pitanju i iskazali nadu da će cijeli proces biti okončan u narednih mjesec dana.

www.magazinplus.eu – FMERI BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close