NogometSport

Musemić: Možda imam jednu dilemu kada je sastav u pitanju

Trener FK Sarajevo pred prvi duel sa Celticom

Šampion BiH, FK Sarajevo, će sutra na svom stadionu ugostiti škotski Celtic u prvoj utakmici 1. pretkola Lige prvaka.

Tim povodom je ogranizovana press konferencija FK Sarajevo, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili trener Husref Musemić i fudbaler Krste Velkoski.

“Ne igra se baš tako često sa Celticom i ekipama na tom nivou. Privilgija je biti i trener i igrač i gledalac. Pokušaćemo dati svoj maksimum”, istakao je Musemić, pa nastavio:

“Sigurno da su oni u ove dvije utakmice favoriti, ali mi ćemo dati svj maksimum i vidjećemo za šta će to biti dovoljno”.

“Biće promjena u odnosu na tim koji je završio sezonu, neki su došli, a neki otišli”, izjavio je Musemić.

“Svaki igrač živi za ovakve utakmice, ne sumnjam da će svaki moj igrač dati svoj maksimum… Nadam se da će poslušati sve one upute koje smo im dali i koje ćemo im dati”, nastavio je trener bordo tima.

“Mislim da smo prikupili dosta informacija, a za šta će to biti dosta vidjećemo… Ja sam neko ko se nikada ne predaje, ali moramo biti svjesni da su ovo velike utakmice u kojima svaka greška skupo košta. Ovo su ekipe koje koriste svaku grešku.”

Problemi sa igračkim kadrom, sutrašnji sastav?

“Imamo problema, Letić, Dupovac i Stanojević su povrijeđeni. Pidro također od ranije. Ali mislim da će svaki igrač koji izađe na teren dati svoj maksimum. Nekih dilema oko sutrašnjeg sastava nemam, možda jednu”, poručio je Musemić.

“Vidjelimo smo da Celtic ima veliki broj igrača i teško je predvidjeti ko će igrati, ali kada je stil igre u pitanju, oni ga ne mijenjaju. Igraju brzo, brza tranzicija”, dodao je Musemić.

“Jesu favoriti, ali sportski je nadati se. Daćemo svoj maksimum, spremni smo i nadamo se dobrom rezultatu”, poručio je Krste Velkoski.

Portal SportSport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close