MUP ZDK: Posjete PU Žepče, Zavidovići i Tešanj

U okviru aktivnosti Komisije za nadzor rada policije Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, danas, 20. septembra 2013. godine, upriličene su posjete članova navedene komisije Policijskoj upravi Žepče, Policijskoj upravi III u Zavidovićima i Policijskoj upravi IV u Tešnju. Tokom posjeta, održani su sastanci sa policijskim komesarom, načelnicima i rukovodećim službenicima navedenih policijskih uprava, te predstavnicima Sindikata policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, na kojima su članovi Komisije detaljno informisani o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području koje je u nadležnosti ovih policijskih uprava. Takođe, bilo je govora i o aktuelnim projektima i aktivnostima koje se realizuju sa ciljem poboljšanja kvalitete saradnje i pružanja usluga građanima, kao i projektima koji omogućavaju kvalitetnije uslove za rad policijskih službenika.

Tom prilikom, konstatovano je da na području ovih policijskih uprava nisu zabilježeni veći bezbjednosni problemi, te da je stvaranju povoljne bezbjednosne situacije, uz redovne mjere koje se kontinuirano poduzimaju od strane policijskih službenika, naročito doprinijelo postupanje po planiranim aktivnostima na nivou Uprave policije, kojima su predviđene posebne mjere i radnje na poboljšanju bezbjedonosnog stanja na području Zeničko-dobojskog kantona.

Pored analiziranja postignutih rezultata tokom redovnih aktivnosti kao i aktivnosti po zavedenim operativnim akcijama, razgovaralo se i o saradnji sa općinskim organima i drugim institucijama na lokalnom nivou, unapređenju i poboljšanju saradnje sa lokalnom zajednicom te ostvarivanju partnerskih odnosa sa članovima zajednice. U tom kontekstu, članovi Komisije za nadzor rada policije su upoznati i sa aktivnostima koje bi se trebale poduzimati u narednom periodu u cilju stvaranja što sigurnijeg ambijenta, kako na području općina Žepče, Zavidovići i Tešanj, tako i na području cijelog Zeničko-dobojskog kantona.

www.magazinplus.eu – Press ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close