MS&WOOD isporučio 50-ti šleper stolica IKEA-i

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“), isporučila je 50-ti šleper stolica najvećem svjetskom lancu trgovina namještajem IKEA-i.

Riječ je o visokokvalitetnoj i cjenovno najviše rangiranoj stolici koja se nalazi u asortimanu ovog švedskog prodajnog lanca. Za osam mjeseci u Tvornici namještaja u Fojnici ispunjen je plan proizvodnje 50 šlepera stolica, dok će sljedećih 50 šlepera biti isporučeno u iduća četiri mjeseca.

“To znači i povećanje proizvodnje u sljedeća četiri mjeseca za duplo. Uvjereni smo da ćemo u martu iduće godine, nastavimo li ovim tempom, ispuniti naš godišnji plan isporuke za ovog kupca od ukupno 100 šlepera. Ovo je i uspjeh cijele bosanskohercegovačke industrije namještaja, jer se naše stolice sa oznakom ‘Made in B&H’ izvoze na taj način u 42 zemlje, na sve kontinente svijeta, i nalaze se u prodaji od Japana, preko zemalja EU, do Sjedinjenih Američkih Država”, riječi su Sedina Ćemana, direktora Tvornice namještaja u Fojnici.

Saradnja dvije kompanije započeta je u januaru 2013. godine. Sljedeća faza u ostvarenju strateških ciljeva unaprijeđenja poslovanja dvije kompanije je prelazak iz koncepta “Made in B&H” u koncept “Create in B&H”, što podrazumijeva ispunjenje procesa od dizajniranja do izrade gotovih proizvoda, a za što je MS&WOOD već dobio potrebno odobrenje iz IKEA-e.

IKEA raspolaže sa 345 prodajnih centara širom svijeta, koje godišnje posjeti oko 775 miliona ljudi. Ukupan dosadašnji prihod IKEA-e od prodaje u ovoj godini iznosio je 29,2 milijardi eura.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close