Izvještaj MUP-a ZDK za 20.11.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 20.11.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 19.11.2013. godine, u vremenu od 05,30 do 23,30 sati, u ulici Mejdandžik, u stanu, vlasništvo U.A., izvršeno je krivično djelo teška krađa određene količine zlatnog nakita i novca. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Vareš

Dana 20.11.2013. godine, u mjestu Budoželje, od strane službenika policije izvršena je kontrola teretnog motornog vozila marke „Steyr“, registarskih oznaka 997-E-781, kojim je upravljao S.I. Tom prilikom je utvrđeno da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu, te da se vozilom prevozi 4 m3 drvne mase koja potiče iz krađe sa lagera, vlasništvo firme „Nahonal-gas“ iz Breze. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 20.11.2013. godine, u mjestu Krsno Polje, na regionalnom putu Maglaj-Zavidovići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa puta putničkog motornog vozila marke „Audi“, registarskih oznaka E27-J-090. Tom prilikom smrtno je stradao K.A., rođen 1989. godine, dok su teške tjelesne povrede zadobili: H.A., M.D. i M.J., sva lica iz Maglaja. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Dana 20.11.2013. godine, u mjestu Jablanica, na lokalnom putu, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Nissan“, registarskih oznaka E94-J-265, kojim je upravljao B.R. iz Maglaja, i biciklista M.R. iz Maglaja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close