Mrvica bh. mini turneju krenuo iz BNP-a u Zenici

Velika sala Bosanskog narodnog pozorišta bila je sinoć premalena da primi sve one koji su željeli da uživaju u muzici hrvatskog virtuoza na klaviru Maksima Mrvice.

Na jednoiposatnom istinskom muzičkom spektaklu u dva bloka od po 45 minuta Mrvica je Zeničanima priuštio “miks” numera sa svojih deset dosadašnjih albuma, ali i premijerno izveo neke od kompozicija koje će se tek pojaviti na albumu “Mezzo e Mezzo”, koji za azijsko tržište treba da bude objavljen sredinom mjeseca.

Vibraciju i obostrane osjećaje publika je nagradila tišinom koju je prekidao zvuk foto-aparata, te gromoglasni aplauzi nakon svake numere, a Mrvica je publici uzvraćao dubokim naklonom, kako je i sam rekao, oduševljen prijemom u Zenici.

I ovaj jedinstveni muzički događaj svojim sugrađanima, uz publiku koja će Mrvicu narednih dana čuti u Sarajevu (srijeda, BKC), Mostaru (četvrtak, Dom Kosača) i Tuzli (petak, BKC), je priuštio Zeničanin sa zagrebačkom adresom rada i boravka Tomislav Kašljević, čiji je pokoji osmijeh zadovoljstva tokom koncerta pokazao da se radi o još jednom punom pogotku.

www.magazinplus.eu – A. Džonlić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close