„Mozaik“: Svjetski Dan Molitve i Akcije za djecu

Saopštenje za javnost

Udruženje žena „MOZAIK“   V.Čajno   uz suradnju sa članovima   GNRC tima BiH, vjerskim zajednicama, osnovnim i srednjim školama i ove godine obilježava  WDPAC  – Svjetski  Dan  Molitve i Akcije za djecu na području  opštine  Visoko.

Raspored planiranih aktivnosti:

20.Novembra  2015. (petak) 13:00- 18:15  u OŠ.“Musa Ćazim Ćatić“ V. Čajno  radionice sa djecom u kojima će uzet učešća učenici osnovnih škola sa područja Općine Visoko.  U periodu od 13:00- 17:30 su planirane  radionice  a  od 17:45- 18:15 performasi učenika i zajednička molitva sa  predstavnicima  katoličke i islamske vjerske zajednice

-23. Novembra ( ponedjeljak), Okrugli sto u  Gimnaziji Visoko, Visoko, na temu: “Pozitivno roditeljstvo“ i „Smanjenje  nasilja nad djecom“ sa početkom u 17:00h  u kojem će uzeti učešća  vjerski službenici, psiholog, pedagog, roditelji, predstavnici World Vision Zenica.

Realizaciju aktivnosti povodom  WDPAC ( Svjetskog  Dana Molitve i Akcije  za Djecu) su finansijski podržali Općina Visoko, World Vision Zenica, GNRC – Nairobi, Arigatou International  New York  kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

GNRC koordinator za BiH,

Predsjednica UŽ “MOZAIK“ V.Čajno

Ismeta Begić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close