“MMS Festival” vol. 2 u Visokom od 15 – 17. augusta

Kao i prošle godine, u isto vrijeme, dragi naši prijatelji i posjetioci, čast nam je najaviti „Many men show“ festival vol. 2. Većini dobro poznata skraćenica „MMS“ i simbol spajalice uskoro će ponovo zablistati u našem gradu i donijeti odličnu atmosferu. Radi se o festivalu multidisciplinarnog karaktera, s akcentom na umjetnost i kreaciju. Projekat ima više značajnih ciljeva, a glavni su promovisanje kulturnih dešavanja, razvoj kreativnosti i nasatanak novih ideja, kao i povezivanje kreativnih pojedinaca i grupa, te korištenje potencijala određenih prostora i materijala. Naravno, jedan od ciljeva jeste podsticanje mladih ljudi na volonterizam i aktivno učešće u stvaranju društvenih i kulturnih dešavanja.

Ovaj festival je prvi put održan prošlog ljeta s temom „ReCreate“, gdje su uspješno realizirane različite aktivnosti, te je festival rezultirao transformacijom zapuštenog prostora „KTK“ hale u objekat u kojem su se odvijali različiti koncerti, turniri, izložbe, radionice, filmovi, a danas se isti koristi kao dvorana za sportske aktivnosti.

I ove godine MMS festival nudi bogat program kulturnih i sportskih aktivnosti, kao što su izložbe, radionice, projekcije filmova, sportska dešavanja, dizajn, koncerti, predstave i sl., a tema ovogodišnjeg trodnevnog festivala je „Naš prostor“, gdje je osnovni cilj revitalizacija prostora iza Gradskog kina i Zavičajnog muzeja u Visokom, koji trenutno služi kao parking i predstavlja neugledan prostor za odlaganje otpada.

Termin održavanja ovogodišnjeg MMS-a je 15 – 17. august.

Ovaj događaj je rezultat zajedničkog rada nekoliko najaktivnijih udruženja na području naše Općine i okuplja mlade, zainteresovane ljude, te podstiče saradnju i razmjenu ideja. Nadamo se da ćemo ovim projektom privući veliki broj volontera i mladih aktivista, te ostvariti odličnu saradnju i rezultate rada kao i prethodne godine.

U narednim sedmicama PR Team našeg festivala potruditi će se da vam svesrdno predstavi sam program festivala i sve učesnike, pa tako naoštrite vaša čula, pratite naše medijske pokrovitelje i naravno našu zvaničnu facebook stranicu: https://www.facebook.com/many.man.show?ref_type=bookmark

Još jednom, ne zaboravite, samo mjesec dana je ostalo do početka festivala i sjajne atmosfere na ulicama našeg grada. Spremite se!

 

MMS Team:

 

Setup-centar društvenih inicijativa

Damar omladine

Confero- Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti

Doktori i Čarobnjaci

BBK Kulin Ban 08

XXL Basket “

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close