-TopSLIDENogometSport

Mladost Doboj Kakanj: 11 nogometaša i trener Fahrudin Šolbić pozitivno na koronavirus

Mušija o koroni u Mladosti: Prve ‘sumnjive’ nisu htjeli testirati, mi nemamo ekipu za prvo kolo
Prekida odmor zbog cjelokupne situacije

Čak 12 zaposlenika Mladosti Doboj Kakanj, od čega 11 nogometaša i trener Fahrudin Šolbić pozitivno je nakon testiranja na koronavirus.

Klub iz Doboja kod Kaknja morao je obustaviti rad, sada nastaju novi problemi, a prvi čovjek Mensur Mušija ističe da je prekinuo svoj odmor i da se vraća kako bi se na licu mjesta uvjerio u cjelokupnu situaciju.

‘Zatekli’ smo ga u automobilu, ali kao i uvijek, otvoren je bio prvi čovjek Dobojlija. Otkrio je kako je korona ‘došla’ u njegov klub.

“Mi smo imali problem kada se pojavio po nama prvi simptom na koronu. Našeg tog igrača nisu htjeli da testiraju. Mi smo ga poslali kući, a i drugog smo zatim poslali kući. Niko ih nije želio testirati, jer kao nemaju simptome. Ekipa je imala po dva treninga, zajednički ručak, zajednički odmor i to je bilo idealno za koronu. ‘Ušla’ je preko jednog neodgovornog momka, a ja mislim da testiranja ništa ne pomažu. Nemamo ni para da držimo ekipu u karantinu kao u Njemačkoj, te da se testiramo svaka četiri dana. Mi smo odlučili obustaviti rad i ponašamo kako je Krizni štab naredio. Neki klubovi vidim imaju pozitivne, a nastave sa radom. Krizni štab ZDK je donio pravilnik da se svi zaraženi u izolatorij 14 dana od dana kada su uradili testiranje, a onda 14 dana u samoizolaciju. Mi prvo kolo nemamo ekipu i ne možemo igrati, to je jasno”, priča Mušija za SportSport.ba.

Ističe da je među pozitivnim i iskusni trener Fahrudin Šolbić. Simptoma zanimljivo nijedan od pozitivnih nema.

“Tražio sam od ministra da puste te momke da su negdje zajedno, da treniraju, npr. na planinu. Oni nemaju simptoma, u bolnici su, hrana je tamo da ne govorim kakva, oni su ipak sportisti.  Idem sada da vidim nešto po tom pitanju. To su momci od kojih je najstariji ima 25 godina, samo je šef Šolbić stariji, a ni on nema nijedan simptom. Tražit ćemo od Saveza da nam odgode početak prvenstva, prva dva kola. Svi članovi porodica od ovih što sam spomenuo su negativni, čak i fizioterapeut naš koji je bio baš u bliskom kontaktu sa igračima. Zamislite dva nogometaša žive skupa, jedan je pozitivan, a drugi negativan. Čudno je to sve, nezgodna je situacija zaista. Situacija je sada mnogo teža nego kada smo prekinuli prvenstvo”.

Obustavljen rad svih selekcija FK Mladost Doboj Kakanj, odgođene planirane utakmice

Ističe da je želio pokazati odgovornost i da će to uvijek učiniti.

“Mogli smo to sakriti zaista. Nijedan nema simptoma, mi smo mogli reći da su povrijeđeni, itd… Fudbal nije važniji od zdravlja, nečijih roditelja i nemamo potrebe za time”.

Istakao je nadanje da će se u sve uključiti i NS BiH, te da će klubovima dati smjernice kako se ponašati u ovakvim i sličnim situacijama.

Portal SportSport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close