Mladi stonoteniseri BiH s Kipra donose šest medalja

Mlada stonoteniska reprezentacija BiH ostvarila je fantastičan rezultat na Međunarodnom prvenstvu Kipra koje se održava u glavnom gradu ove zemlje Nikoziji od 14. do 18. oktobra

Naša ženska juniorska reprezentacija u sastavu Snežana Marković, Elda Šehić, Nedžma Mulalić i Ajla Salkić osvojila je zlatnu medalju ekipno pobijedivši reprezentaciju Turske rezultatom 3:1. Također, u konkurenciji dublova zlatnu medalju osvojile su Snežana Marković i Elda Šehić.

Kruna naše ženske reprezentacije je rezultat Snežane Marković koja je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju pobjedom nad reprezentativkom Turske rezultatom 4:0.

U muškoj reprezentaciji nastupili su Mirza Hanić, Marko Vučijak i Dino Čizmić. Naši predstavnici osvojili su srebrenu medalju u ekipnoj konkurenciji, dok su Mirza Hanić i Marko Vučijak osvojili također drugo mjesto u igri parova. U pojedinačnoj konkurenciji Mirza Hanić je zauzeo drugo, a Dino Čizmić treće mjesto.

“Moramo istaći da smo jako zadovoljni rezultatima naših takmičara koji su pokazali odličnu formu i pružili maksimalan otpor svojim protivnicima, te na taj način osvojili ova mnogobrojna odličja”, rekli su Goran Rajčić i Amela Hadžiahmetović- Mujezinović, selektori naše muške, odnosno ženske reprezentacije.

(Agencija NAP)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close