-TopSLIDENogometSport

Mladi bh. futsaleri pregazili Srbiju u Vrnjačkoj Banji, dan prije “pala” je i Italija

Juniorska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine iz dana u dan potvrđuje veliki talent, a nakon dva kola nalazi se na prvom mjestu tabele Futsal Love turnira koji se igra u Srbiji.

U izuzetno jakoj konkurenciji mladi bh. futsaleri nalaze se na prvom mjestu s maksimalnih šest bodova, kao jedina reprezentacija s takvim učinkom.

Na turniru učestvuju još tri izuzetno jake selekcije Italije, Francuske i Srbije, zemlje u kojima je futsal oduvijek bio na vrlo visokom nivou.

U prvom kolu U-19 reprezentacija BiH razbila je Italiju rezultatom 5:2, da bi sinoć još teže bio poražen domaćin turnira u Vrnjačkoj Banji.

Domaćin je razbijen rezultatom 6:1. Dva gola je postigao Emil Softić, a u strijelce su se upisali Ahmed Kadić, Miloš Todorić, Matej Krezo u i Jakub Vilaki. Jedini pogodak za Srbiju postigao je Stefan Đukić.

Kapiten bh. selekcije Miloš Todorić je proglašen za igrača utakmice. U drugom susretu turnira Italija je sa 3:2 pobijedila Francusku.

Izabranici Ive Kreze jedini nakon dva kola imaju dvije pobjede, te su prvi na tabeli sa šest bodova. Francuska i Italija imaju po tri, dok je Srbija bez bodova.

Bosna i Hercegovina će se u trećem kolu sutra u 16:00 sati sastati sa selekcijom Francuske.

Klix

NS BiH
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close