NogometSport

Mlade nogometašice BiH poražene s 10:0 na startu kvalifikacija

Ženska U-19 nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz od Nizozemske na startu kvalifikacija. Završeno je rezultatom 10:0.

U Etnoselu Stanišići počeo je kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo nogometašica do 19 godina, a selekcija domaćina ga je otvorila na vrlo loš način. Ubjedljiv trijumf rezultatom 10:0 odnijela je znatno snažnija selekcija Nizozemske u čijim redovima, ruku na srce, igraju talentovane nogometašice iz najjačih tamošnjih klubova.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 4:0 za Nizozemke, a onda se u nastavku igra naših mladih nogometašica, koje sa selektorske pozicije predvodi Dragan Jevtić, potpuno “ugasila”, tu su uslijedili i neki autogolovi za potpuno košmaran dan.

Tri gola za Nizozemke postigla je Danique Tolhoek, dva je dodala Fieke Kroese, a po jedan Emma Frijns, Lotte Kaukelaar i Robine Lacroix. Dva autogola postigle su naše nogometašice.

U grupi 6 nalaze se još i selekcije Poljske i Finske. Samo prvoplasirana selekcija izborit će plasman na Evropsko prvenstvo.

Mlade nogometašice BiH takmičenje nastavljaju duelom protiv Finske 6. aprila.

klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close