Ostali sportoviSport

Mlade nade, mlade talenti: Lut Osmanagić osvajač duple krune u alpskom skijanju

Desetogodišnji Izet Lut Osmanagić, koji je već nekoliko godina dio jednog od najuspješnijih skijaških klubova u Bosni i Hercegovini Naš tim, osvajač je Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine i Kupa Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju.

– Lut je prvak u ukupnom poretku za sezonu 2016 i Naš tim je izuzetno ponosan na ovaj rezultat. Naša misija jeste postizanje dobrih rezultata ali nije jedina. Želimo da naša djeca imaju sretno djetinjstvo, da kvalitetno sa svojim vršnjacima provode svoje slobodno vrijeme te da sami sebi postavljaju ciljeve koje će upornošću i radom uspjeti ostvariti. Lut je primjer svega toga, saopćeno je iz Našeg tima.

Prema riječima Luta Osmanagića, nije teško balansirati između škole i treninga.

– Sve se može kada na pravi način organizujete svoje vrijeme i kada postoji ljubav prema sportu koji trenirate. Uspjeh koji sam ostvario biće mi samo podsticaj da isto tako nastavim dalje. Naravno, sve ne bi bilo moguće bez podrške moje porodice, kaže Lut.

Osim skijanja ovaj odlikaš je zaljubljenik u fudbal. Član je podmlatka FK Željezničar, a sa svojim trenerima Mehmedom Hamzićem i Farisom Zuhrićem nastavlja sa pripremama za natjecanja koja su pred njim u oba sporta.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close