Mirza Karahasanović: Razočaran sam skandaliziranjem mog boravka u “Maldivima”

Brčak mister BiH Mirza Karahasanović od kada je napustio rijaliti šou “Hotel Maldivi” uspio je skrenuti medijsku pažnju na sebe, ali i doživjeti svojevrsna razočarenja po pitanju određenog, moramo priznati, manjeg broja novinara koji su špekulativno pisali o njemu, a da sam nije niti kontaktirao sa istima, niti im dao bilo kakvu vrstu informacija, ali ni povoda da pišu.

Špekulativno – senzacionalistički naslovi tipa “Mimi se loži na mene, Drago mi je što hoće muslimana!”, jednostavno su nespojivi sa ovim mladićem.

“Novinarski natpisi o meni i učešću u rijaliti šou “Hotel Maldivi”, preko 90% su novinarske špekulacije koje nemaju blage veze sa mnom i sa mojim učešćem u tom rijalitiju. Koliko god da sam mogao naslutiti i predpostaviti da određeni broj novinara i medija “prljavo igraju”, moje razočarenje su nadmašili.” – kaže Karahasanović za Magazin plus.

Ovaj mladi sportista, student, maneken i prije svega ČOVJEK nije nikada i nikome pokušavao svoju nacionalnu ili vjersku pripadnost afirmirati kao dio profesionalnog kredibiliteta. Kao Bosanac i Hercegovac, kao musliman je po rođenjum a ne po profesiji. Zato, logika nekih novinara da mu tu vrstu percepcije javno afirmišu, za ovog momka je ispod svih granica medijskog ukusa i pristojnosti.

Između ostalog, ovakva vrsta tekstova ne ide u prilog mladim javnim ličnostima, a istovremno im je neshvatljiva činjenica da mediji do te mjere imaju potrebu za senazcionalističkim i skandaloznim pisanijama koje nemaju blage veze sa stvarnošću. Takva medijska predstavljanja, najblaže kazano, bi se mogla nazvati “bolesnim”.

“Kako sam čistog obraza ušao , takvog sam i izašao. Koji su me pratili u realitiju mogu to da potvrde i znaju. Htio sam da svoju državu predstavim u što ljepšem svjetlu i uspio sam, jer sam pridobio simpatije mnogih u BiH a i u Srbiji i šire. A neki koji su na osnovu neke objave ili članka formirali mišljenje o meni griješe, jer sam ja onakav kakav sam bio na Maldivima, a ko nije gledao ne može ni da zna, nego samo da čita moje preformulisane i izmišljene rečenice od strane novinara. Sa svim akterima realitija sam imao korektan odnos, sa nekima prijateljski i to je sve što mogu reči o tome. Na kraju krajeva, napustio sam isti kada sam shvatio da to nije nešto u čemu mogu izraziti vlastiti identitet,a nisam konfliktna osoba koja bi se satima prepirala oko morbidnih tema.”

magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close