Mirza Karahasanović: “Hoću, znam i mogu”

35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo završen je minulog vikenda. Mladost i ljepotu modnim kreacijama i ovaj puta su dali modeli agencije ABC Models, među kojima je i aktuelni Mister BiH.

Mirza Karahasanović, najljepši bh. muškarac po izboru licencirane agencije, mladić iz Brčkog, student na Medicinskom fakultetu u Tuzli, kajakaški reprezentativac BiH, privodi kraju još jednu uspješnu kalendarsku godinu.

Kao učesnik rijalitija „Hotel Maldivi“ okušao se u medijskom i estradnom svijetu. S kajakaškom reprezentacijom BiH učestvovao je na Evropskom prvenstvu te “stigao” do polufinalne utrke na 200 m.
Kaže da uspjeva ispuniti studentske obaveze po pitanju fakulteta, i naravno – ništa manje bitne obaveze prema prijateljima i djevojkama.
Koliko god pokušavao biti “fin i pristojan” momak, kaže da teško odolijeva “raznim ponudama” djevojaka. Ne krije da ponekad popusti u principijelnim stavovima …

“Hoću, znam i mogu”, geslo je Mirze Karahasanovića, a u njegovom držanju i djelima se isčitava vjerodostojnost.
Biti dijelom modnog svijeta, i sportskog, a uz to ispunjavati studentske i porodićne obaveze, skoro pa da je nezamisliovo za naše prilike.

“Teško je odgovoriti na sve obaveze ako čovjek nije disciplinovan – rigorozan sam prema sebi. Svi traže maskimalno, a i sam nisam sklon polovičnim rezultatima. Kažu mi da sam perfekcionista, a ja bih rekao da sam sistematičan. Kako god ja ne volim kod drugih površnost i formalizam, odakle meni pravo da takav budem  prema bilo kome ili prema bilo kojoj preuzetoj obavezi.
Mogao bih priznati izvjesnu dozu “finog kućnog odgoja”, može se reči i konzervativnog rezona prema izvjesnim “neoliberalnim slobodama”, ali to ne znači da sam isključiv prema bilo kome ili bilo čemu. Osim toga, ja sam još u fazi životnog učenja i dozvoljavam da me životne iskušnje unapređuju – izgrađuju. Moji ciljevi su maksimalistički, a to podrazumjeva da sam spreman na sve iskušnje i pragmatična rješenja ako to znači da ću ostvariri željeni cilj.”

U iskrenost i odlučnost našeg sagovornika vjerujemo, a na putu kojim je krenuo želimo mu puno sreće i uspjeha.

magazinplus.eu

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close