-TopSLIDEFotoVisoko

Mirza Ganić: I pored obećanja nije riješen problem vodosnabdijevanja u Orašcu

Mirza Ganić razgovarao sa mještanima Orašca: I pored obećanja nije riješen problem vodosnabdijevanja

Mirza Ganić premijer ZDK i kandidat za gradonačelnika Grada Visoko razgovarao je sa mještanima Orašca.

“Stanovnici ovog kraja ističu problem sa vodom kao najveći. Kazao sam da imamo plan i da ćemo čim budemo u prilici da odlučujemo u Gradu Visoko, riješiti problem vodosnabdijevanja za ove ljude ali i za sve stanovnike na području Visokog.

Aktuelna vlast je davno obećala da će riješiti ovo pitanje, ali sve je ostalo samo na obećanju. Izigrali su povjerenje naroda, nisu “završili započeto”, i nisu omogućili vodosnabdijevanje za 12 hiljada stanovnika Visokog.

Ljudi ovog i drugih krajeva su se oslobodili straha od ucjena i prijetnji gradske vlasti da ako daju podršku nama, da će svi oni propasti i da tek tada neće dobiti vodu. Ipak, narodu je previše i lažnih obećanja, ali i pritisaka. I, ništa ih neće zaustaviti da slobodno ispolje svoju volju na izborima u novembru.

Strašno je čime se sve služe, i strašno je da u jednoj demokratskoj zemlji lokalne vlasti koriste najprimitivnije metode zastrašivanja i prijetnji.

Također problem su i kanalizacija u cijeloj ovoj mjesnoj zajendici, te putna infrastruktura u određenim naseljima.

U proteklom periodu nije bilo većih ulaganja lokalne vlasti u ovom kraju, a nije urađen niti jedan konkretan projekat, prema riječima građana.

”Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

Mirza Ganić

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close