-TopSLIDEFotoKultura življenjaLifestyleVisoko

Mirela Mateša Bukva ili kako “javne ličnosti” da prosleve rođendan

Mejnstrim novinarstvo i javnost su željni ličnih priča javnih ličnosti, pa su nam mediji puni bjelosvjetskih zvijezda i njihovih ličnih priča.

Rijetki su ovdašnji primjeri da javne ličnosti podjele svoje lične i porodične radosti tako da to jeste medijski interesantno ali i da ima “mjeru” ukusa.

Mirela Mateša Bukva, predsjedavajuća Općinskog vijeća Visoko, prosvjetni radnik, supruga i majka – jučer nas je putem lokalnih medija i društvenih mreža “počastila” primjerom “američkog” način dijeljenja vlastite proslave rođendana.

Istovremeno smo mogli primijetiti zavidan nivo svečarskog karaktera ali i umjernu skromnost koja je sav taj svečarski čin zadržalo u krugu porodičnog i prijateljskog okruženja.

Mirela Mateša Bukva i Edin Bukva, ugostiteljski i sportski radnik spadaju u rijedak primjer “javnih ličnosti” u Visokom, a s pravom se može reći i šire, koji znaju nositi se sa iskušenjima “javnog mnijenja”, a da sačuvaju porodičnu idilu na kojoj im mogu pozavidjeti mnogi.

Rijetki su primjeri takve “transparentnosti” s mjerom, zavidnom elegancijom i izrazito poučnim primjerima da se i u ovdašnjim prilikama “javne ličnosti” mogu i znaju nositi sa svim iskušenjima javnog rada i zahtjevima javnog mnijenja.

Uz ovu informaciju donosimo fotografski prikaz rečenom, posuđen s društvenog profila Mirele Mateša Bukva.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close