Ministarski susret Srbije, Turske i BiH: O razvoju ekonomske saradnje i investicijama

Ministar ekonomije Turske Nihat Zeybekci je na početku zvanične posjete Beogradu, sa potpredsjednikom Vlade i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem i potpredsjednikom Savjeta ministara i ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović održao sastanak trilateralnog trgovinskog komiteta Srbije, Turske i BiH.

Zeybekci, Ljajić i Šarović su se susreli u Palati Srbija u Novom Beogradu. Na sastanku, koji je počeo nešto poslije devet sati, trojica ministara, prema ranijim najavama, razgovaraju o razvoju ekonomske saradnje između tri zemlje, kao i o turskim investicijama u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Oni će se sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon čega će potpisati srednjoročni program 2016.-2018. o saradnji trilateralnog trgovinskog komiteta Srbije, Turske i BiH

Turski ministar ekonomije Nihat Zeybekci će zajedno sa vicepremijerom Srbije i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem prisustvovati svečanom otvaranju prve poslovnice „Halkbanke“ u Srbiji.

Turski ministar će tokom posjete Beogradu imati i bilateralni sastanak sa ministrom privrede u Vladi Srbije Željkom Sertićem.

Na kraju svoje posjete ministar Zeybekci će u Ambasadi Republike Turske u Beogradu prisustvovati sastanku predstavnika turskih kompanija koje posluju u Srbiji.

AA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close