BiHPolitika

Ministar Ramić pred šokiranim Srebreničanima: Efendija, daću ti ja k**** za donaciju!!!

Incident se dogodio na Dan državnosti, nakon džume u srebreničkoj džamiji

 

Postiizborni sukobi unutar SDA eskalirali su u zadnje vrijeme, između ostalih, i u opštini Srebrenica, gdje su se na suprostavljenim stranama našle dvije struje, od kojih se jedna nalazi pod direktnom kontrolom federalnog ministra za raseljena lica i izbjeglice i potpredsjednika SDA Edina Ramića.
S obzirom da najnoviji raspleti u stranci ne idu u prilog Ramiću, prošle sedmice ministar je očigledno na službeni put „otišao sa nervozom“, pa su stanovnici Srebrenice svjedočili neobičnom inicidentu.
Incident se dogodio na Dan državnosti, nakon džume u srebreničkoj džamiji.
Tokom svog boravka u Srebrenici ranije ove godine Bakir Izetbegović obećao je srebreničkom efendiji malu donaciju za potrebe uređenja jedne od prostorija u Islamskom centru. Za njenu realizaciju zadužio je upravo Edina Ramića.
Prošlog petka, 25. novembra, Ramić je došao u Srebrenicu na obilježavanje Dana državnosti. Kako se priča među mještanima Srebrenice i džematlijama, doček je bio poprilično hladan, što se ministru uopće nije svidjelo.
Nakon kraćeg okupljanja u Potočarima, Ramić je otišao na džumu, nakon koje mu je prišao efendija i upitao ga za (nekad) obećanu donaciju.
– Dat ću ti ja k****!, bio je Ramićev odgovor.
O ovom incidentu već danima bruji cijela srebrenička čaršija.
Kako DEPO Portal saznaje, ovakvo obraćanje vjerskom službeniku bilo je predmet rasprave prilikom sastanka predstavnika Opštinskog odbora SDA Srebrenica sa stranačkom radnom grupom koja je u srijedu posjetila Srebrenicu. Tema razgovora bili su unutrašnji odnosi u stranci, pa i istup ministra Ramića prema lokalnom efendiji.
Podsjetimo da su Ramićeve donacije nakon „afere junice“, kad su srebreničkim privrednicima donirane bolesne junice, već bile predmet brojnih medijskih i javnih reakcija.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close