Ministar Radončić razgovarao sa delegacijom OSCE-a u BiH

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu delegaciju OSCE-a, predvođenu šefom misije Fletcherom Burtonom, u čijoj pratnji su bili direktor Odjela za sigurnosnu saradnju Harald Quiel i njegov zamjenik John Martin.

Tokom susreta afirmativno su istaknuti napori  koje je poduzimalo Ministarstvo sigurnosti BiH u donošenju Zakona o zaštiti svjedoka, borbi protiv korupcije, uspostavi saradnje sa EUROPOL-om,  izmjenama Krivičnog zakona BiH kojim se sankcionira učešće bh. državljana u paravojnim jedinicama, te brojnim drugim aktivnostima na jačanju sigurnosti i vladavine prava u našoj zemlji.

Istaknuto je da Ministarstvo sigurnosti BiH nastavlja veoma ozbiljno i sistematski da pristupa svim obavezama neophodnim za integrisanje naše zemlje u Evropsku uniju i NATO.

Naglašavajući da je dosadašnja saradnja između dvije institucije bila izvrsna, predstavnici OSCE-a su izrazili spremnost za nastavak zajedničkih aktivnosti i u ovoj godini, kroz podršku projektima koji za cilj imaju jačanje sigurnosti u BiH.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close