BiHPolitika

Ministar MUP-a RS-a potvrdio: Među sedam uhapšenih osoba, pet specijalaca

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač potvrdio je da je sedam osoba, od kojih pet pripadnika Specijalne policije RS-a, uhapšeno zbog sumnje da su izvršili oružanu pljačku blindiranog kombija Sector securitya na autoputu Banja Luka – Gradiška, iz kojeg je 22. septembra prošle godine ukradeno oko 600.000 KM.

Lukač je danas na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da su uhapšeni predati u dalju nadležnost Specijalnom tužilaštvu RS, s kojim je policija rasvijetlila to krivično djelo.

Lukač je rekao da je “njegova ostavka na raspolaganju svakog dana onom koji ga je i imenovao na funkciju koju obavlja”.

Kaže da su oni koji su izvršili krivično djelo odgovorni za svoje postupke, te pozvao sve pripadnike MUPRS-a da se ne bave kriminalnim aktivnostima, “jer će završiti kao i uhapšeni u ovom slučaju”.

– To što su pripadnici MUPRS-a bit će im otežavajuća okolnost pred Tužilaštvom, dodao je resorni ministar navodeći da je to pojedinačni slučaj i da se ne treba dovoditi u vezu s cijelom policijom RS.

Šef za istrage u Specijalnom tužilaštvu RS Darko Ilić je rekao da je pronađeno oružje s kojim je izvršeno krivično djelo, a da u izvršenju krivičnog djela nije korištena oprema niti oružje koje pripada MUPRS-a.

Potvrdio je da se ispituje mogućnost da su neke od uhapšenih osoba umješane u još neka krivična djela.

Vezani tekstovi: Specijalce MUP-a RS-a osumnjičene za pljačku odali luksuzan život i skupa vozila?

Uposlenik Sector securitya priznao da je odao informacije pljačkašima

Fena

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close