Ministar Kaplan primio delegaciju Džudo saveza FBiH

Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan primio je jučer delegaciju Džudo saveza Federacije Bosne i Hercegovine, po povratku Aleksandre Samardžić i Haruna Sadikovića sa Evropskog prvenstva za seniore do 23 godine na kojem su osvojili dvije medalje.

Aleksandra Samardžić je osvojila bronzu u kategoriji do 70 kilograma, dok se Harun Sadiković, nakon osvojene srebrene medalje na kadetskom prvenstvu prije dvije godine, ovog puta u kategoriji seniora okitio bronzom.

Ministar Kaplan čestitao je mladim sportistima na vrhunskim rezultatima ostvarenim na međunarodnom planu, te obećao i ubuduće podršku Džudo savezu FBiH, čiji sportisti već godinama nižu značajne uspjehe i prezentiraju Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu.

Selektor džudo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac posebno je ponosan na bosanskohercegovačke džudiste, koji su u ovoj sezoni osvojili pet evropskih medalja. Crnogorac je također istakao kontinuirano korektnu saradnju Džudo saveza FBiH s Federalnim ministarstvom kulture i sporta, koje godinama finansijski pomaže sportiste.

Evropska vicešampionka Larisa Cerić, te Aleksandra Samardžić i Harun Sadiković, zahvalili su ministru Kaplanu na dosadašnjoj podršci u njihovim naporima da ostvare zavidne rezultate, te obećali naporan rad i još mnogo medalja u budućnosti.

Federalno ministarstvo kulture i sporta u periodu od 2011. do 2014. godine, podržalo je Džudo savez FBiH sa 294.750 KM. Također, upućen je prijedlog Vladi Federacije BiH da se finansijski nagrade sportski rezultati Aleksandre Samardžić i Haruna Sadikovića, te njihovi treneri, Branislav Crnogorac i Arijana Jaha, saopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.

www.magazinplus.eu – Vlada F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close