Mineralna voda Oaza nagrađena Zlatnom ružom ZEPS-a

Mineralna voda Oaza  – Tešanjski kiseljak dobitnik je „Zlatne ruže“, nagrade za kvalitet 20. jubilarnog Međunarodnog sajma privrede ZEPS u Zenici.

Oaza se našla među 62 ostala izložena proizvoda koja su ušla u uži izbor ocjene kvaliteta, a koja je vršena na Poljoprivredno prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Nakon nedavno doijeljene Zlatne medalje za kvalitet Sajma šljive u Gradačcu, ovo je druga po redu ovogodišnja nagrada za brand Oaza. Poznato je da je Oaza voda koja je prva iz Bosne i Hercegovine nagrađivana zlatnim medaljama za kvalitet i dizajn na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova voda u američkom Berkeley Springsu, i to nekoliko godina uzastopno.

“Nižu se medalja za medaljom. Raduje činjenica da nakon svjetskih nagrada za kvaliti ponovno dibijamo nagrade iz Bosne i Hercegovine. ZEPS je jedan od najvećih sajmova u našoj zemlji i veoma smo ponosni na činjenicu da smo kvalitetom i cjelokupnim brandingom uspjeli zasjeniti ostale izlagače, jer Oaza je bosansko čudo i jedna od najboljih mineralnih voda na svijetu, a njeni potencijali su ogromni”, riječi su Harisa Hrvića, brand managera Oaze.

Svi prehrambeni proizvodi koji su se kandidovali za medalju kvalitete na sajmu ZEPS 2013., ocjenjivani su na Institutu za prehrambene tehnologije Poljoprivredno – prehrambenog fakultetu u Sarajevu. Analizirao se hemijski sastav mineralne vode Oaze. Ocjenjivanje je obavljeno i na degustaciji od strane degustacione grupe potrošača u hotelu  „Dubrovnik” u Zenici. Također, ocjenu je donio i žiri ZEPS-a za cjelovitost proizvoda.

Zbrajanjem bodova sa ova tri ocjenjivanja donesena je odluka da je mineralna voda Oaza dobila nagradu „Zlatna ruža ZEPS-a”.

ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close