Kapiten U-17 reprezentacije BiH, Miloš Aćimović se bori za život, otac poginuo na mjestu nesreće

Današnje okupljanje kandidata za U-17 reprezentaciju BiH palo je u sjenu strašne saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Trebinje – Sarajevu, u blizini Miljevine.

U toj nesreći teško je ozlijeđen i bori se za život kapiten naše kadetske reprezentacije Miloš Aćimović, dok je njegov otac Sredoje preminuo na mjestu nesreće.

Otac je Miloša Aćimovića vozio na okupljanje reprezentacije u hotel “Park” u Sarajevu, koje je zakazano za 12 sati. Sat prije toga, nakon što su prošli Foču, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodila se nesreća. Navodno je vozač na klizavoj cesti izgubio nadzor nad upravljačem i automobil je sletio u rijeku Bistricu. Na mjestu nesreće poginuo je Milošev otac, dok je 16-godišnji nogometaš izvađen iz automobila i prevezen u fočansku boilnicu.

Nakon što su saznali za nesreću, Miloša su na Odjelu intenzivne njege bolnice u Foči, vrlo kratko posjetili selektor reprezentacije Sakib Malkočević, koordinator za omladinski nogomet Murat Jaha i selektor U-15 reprezentacije Zoran Erbez. Ozlijeđeni mladić pri svijesti je, ali su ozljede veoma teške i ljekari se bore za njegov život.

– Sve nas je ovo strašno pogodilo. Ovo je velika tragedija za porodicu Aćimović, a mi se nadamo da će Miloš prebroditi trenutnu krizu i izboriti se za život i nastaviti igrati nogomet – kazao je Malkočević, dodavši kako ozlijeđeni mladić još ne zna za očevu smrt.

Inače, U-17 reprezentacija se okupila u Sarajevu uoči nastupa u Umagu na međunarodnom turniru kadetskih reprezentacija BiH, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske. Naš tim bi 11. marta trebao igrati protiv Crne Gore, dan poslije s Makedonijom, a 14. marta protiv Hrvatske, piše Tuzlalive.

 

(24sata.info)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close