Milionita garnitura: Presvlake iz Preventa u svakom četvrtom autu u Evropi

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini u ovoj godini nastavila je trend uspješnog poslovanja. Preko jedan milion garnitura autopresvlaka plasirano je na svjetsko tržište u prva tri kvartala 2015. godine. Milionita garnitura, proizvedena je u augustu i to na programu Opel Mokka koji se proizvodi u Goraždu.

“Prevent Grupacija u BiH u 2015. godine nastavila je sa rastom prodaje u svim segmentima poslovanja. Proširili smo saradnju sa kupcima poput BMW-a i Forda, Nissana i Peugeota te kroz nove projekte povečali kapacitete na svim proizvodnim lokacijama”, izjavio je Haris Rahman, direktor Prevent Goražda te dodao kako se 4 miliona automobila u Evropi godišnje opremi komponentama iz Prevent grupacije.

Ovo je bila i prilika da menadžment Grupacije sa uposlenicima proslavi ovaj jubilej, dodjeli priznanja za izuzetan rad, doprinos i rezultate ostvarene u proteklim godinama te se još jednom zahvale na nesebičnom angažmanu i zalagnju svih uposlenika.

U Goraždu se pored Golfa 7, proizvode autopresvlake za modele Opel Mocca i Corsa čime je Prevent dodatno ojačao prisustvo na evropskom autmobilskom tržištu.

“Kvalitet proizvoda, trud, rad i spremnost da odgovorimo rigoroznim zahtjevima ove industrije su naša osnovna komparativna prednost na trzištu i ono čemu konsatno težimo”, istakao je direktor Rahman tokom dodjele prizanja danas.

Prevent grupacija vodeći je izvoznik i korporativni filantrop. Ova kompanija svojim poslovanjem pokreče bh. privredu i magnet je za strane investitore.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close