Michel Platini: Reprezentacija BiH svojim nastupima oduševljava Evropu i svijet!

Predsjednik Evropske nogometne federacije Michel Platini (58) tokom brifinga za novinare u Monacu, kojem su mogli prisustvovati samo odabrani, odnosno 53 urednika i novinara člana UEFA žirija Izbora najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2012/13, govorio je ekskluzivno za agenciju Anadolija.

Slavni nogometaš govorio je veoma pohvalno o najboljoj nogometnoj selekciji Bosne i Hercegovine koje predvodi Safet Sušić, istakavši da BiH “pravi fubalski progres u svim segmentima”.

On se osvrnuo i na odlučne nastupe BiH u posljednje vrijeme.

“Vi imate veoma dobar kolektiv. Svojim rezultatima u posljednje vrijeme BiH oduševljava cijelu Evropu i svijet. BiH je prva u grupi s velikim šansama da ide na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, što bi bilo prvi put i što bi zasigurno uveselilo navijače u BiH”, rekao je Platini u razgovoru sa sportskim urednikom agencije Anadolija za Balkan Bakirom Tirom, inače stalnim predstavnikom BiH u UEFA žiriju Izbora najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2012/13.

Nadalje, Platini je istakao da BiH ima “odlične igrače koji to mogu napraviti, ali još uvijek nisu završili posao”.

“Mogu reći da imate ogromne šanse, ali ne mogu potvrditi da ćete sigurno otići u Brazil. Da ja igram za vas, kao što sam nekada igrao nogomet, onda bih mogao govoriti idete li na Svjetsko prvenstvo ili ne. Ovako, ja sam predsjednik UEFE i radujem se što se u se u nogometu u BiH počele dešavati dobre stvar2, rekao je Platini za AA, potvrđujući da će 2. septembra biti u BiH gdje će otvoriti Trening centra NS/FS BiH na Kamberovića polju u Zenici.

Michel Platini ne želi prisustvovati utakmici Srbija-Hrvatska

Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini izjavio  je danas u Monacu da neće prisustvovati uzvratnoj kvalifikacionoj utakmici Srbija-Hrvatska za Svjetsko prvenstvo (SP) u Brazilu koja će se igrati na stadionu Marakana u Beogradu 6. septembra, javlja reporter agencije Anadolija (AA) iz Monaca.

Platini je rekao da tamo neće biti jer nije prisustvovao ni prvoj utakmici koja se 22. marta ove igrala u Zagrebu.

“Želim ostati neutralan, ponekad moram biti političar”, kazao je Platini.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close