Mesna industrija “Ovako” dio Mercatorovog projekta 100% domaće

Predstavnici Mercatora BH, direktor društva Neven Hadžisulejmanović i saradnici, posjetili su proizvodne pogone kompanije Akova Impex d.o.o. Sarajevo.
Posjeta je realizovana kao jedna u nizu  aktivnosti predviđenih projektom „100% domaće“. Aktivnosti projekta su osmišljene sa ciljem podrške naporima domaćih proizvođača za bolji plasman proizvoda.
Tokom posjete Neven Hadžisulejmanović, direktor društva Mercator BH d.o.o. je istakao: „Uspješna saradnja kompanije Akova Impex i Mercatora BH datira još od 2003. godine. Mercator BH je intenzivirao napore da u svoju ponudu uvrsti kvalitetne domaće proizvode, a tokom današnje posjete smo se uvjerili još jednom  da Mesna industrija „Ovako“, posjeduje stručan kadar i najsavremeniju tehnologiju. Njihova predanost nam omogućava da kupcima nudimo proizvode domaćih proizvođača izuzetnog kvaliteta i po atraktivnim cijenama. Veoma smo zadovoljni saradnjom obzirom da Mercator BH kroz ovu saradnju uspješno implementira strateško opredjeljenje koje podrazumijeva direktnu pomoć lokalnoj ekonomiji i ponudu proizvoda vrhunskog kvaliteta.“
Mušan Mutevelić, direktor Akova Impex d.o.o. nakon posjete izjavio je da je zadovoljan što su mogli pokazati opremu koja predstavlja posljednju riječ tehnologije, opremu koja omogućava proizvodnju naših prozivoda prema zahtjevima i standardima Evropske unije.
“Moderna tehnologija i tim stručnjaka kojima raspolažemo dovoljna su garancija proizvoda vrhunske kvalitete i sigurne higijensko-sanitarne ispravnosti. Kao dokaz tome su implementirani i certificirani brojni standardi iz kojih izdvajamo HALAL i HACCP.  Uvijek želimo da pružimo više i bolje zbog čega nam je veoma značajno partnerstvo sa Mercatorom BH. Za nas, ova posjeta znači priznanje jer je Mercator BH prepoznao naše zalaganje i nastojanje širenja asortimana prozivoda koji već deset godina zadovoljavaju potrebe naših vjernih potrošača u BiH i zemljama regiona.Ovom prilikom imali smo mogućnost da predstavnicima Mercatora među prvima pokažemo novi proizvodni pogon koji će u skorije vrijeme biti pušten. Sigurni smo da će najnovija oprema u cijelom regionu, zajedno sa našim stručnjacima dovesti do još kvalitetnijih proizvoda kroz prodajne centre naših partnera. Ovim potezom povećat ćemo proizvodne kapacitete sa 50.000 kilograma dnevno na 100.000 kilograma, samim tim nadamo se da ćemo agresivnije nastupiti i na ino tržištu“, kazao je Mutevelić.
U sklopu projekta „100% domaće“, proizvodi Mesne industrije „Ovako“ kupcima će biti dostupni u svim trgovinama Mercatora i DP marketa uz niže cijene i dodatne pogodnosti. U periodu od 15. augusta do 04. septembra 2013. godine, asortiman proizvoda mesne industrije „Ovako“ koji uključuje sve salame „Pilka“, hrenovke i kobasice, te pakovano svježe pileće meso, kupcima će biti dostupan po cijenama nižim za 30%.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close