Mercator u BiH postaje Konzum, integracija počinje uskoro

Nakon promjene članova Nadzornog odbora Mercatora, kada su na Skupštini društva u petak novim članovima postali Ante Todorić, Darko Knez, Damir Kuštrak, Ivan Crnjac, Ivica Mudrinić i ponovno Matej Lahovnik, na prvom sastanku je za predsjednika izabran Ante Todorić, izvršni dopredsjednik Agrokora, a za njegovog zamjenika Lahovnik.
Na sastanku se također razmatrali ugovor koji se odnosi na integraciju tih dviju tvrtki, a koja će početi odmah nakon završetka ponude za preuzimanje. Dakle, nadzornici su dali saglasnost za integraciju poslovanja Mercatora i Agrokora u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.
Djelatnost trgovine prozvodima za svakodnevnu upotrebu na tržištima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini će obavljati Konzum, a na tržištu Srbije, Mercator.
Mercatorove maloprodajne jedinice u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini će se temeljiti na tržišnim uvjetima iznajmljivanjem Konzumu, a Agrokorove maloprodajne i veleprodaje jedinice u Srbiji iznajmljivanjem Mercatoru. Uporedo sa preuzimanjem djelatnosti obavljat će se prijenos zaposlenika u preuzetim maloprodajnim jedinicama. Također će se pod tržišnim uvjetima preuzeti zalozi i oprema. Vlasništvo i upravljanje nekretninama te poslovanje programa Intersport i Modiana ostaje na lokalnim Mercatorovim društvima, saopćili su članovi Nadzornog odbora nakon sastanka.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close