Memorijalni turnir “Mirza Delibašić” počinje danas: Tradicija se nastavlja

KK Bosna Royal jedanaesti je put domaćin memorijalnog turnira na kojem će ove godine ljubitelji košarke imati priliku da gledaju ekipe Trabzonspor Medical Park (Turska), Turk Telekom (Turska) i Spirou Charleroi (Belgija).

– Čast nam je ugostiti tri respektabilna kluba. Turk Telekom je naš tradicionalni gost, Charleroi je klub u kojem sam proveo pet godina kao igrač i izrazili su želju za učešćem, dok Trabzonspor predvodi legenda Bosne Nenad Marković, rekao je Damir Krupalija, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine a danas direktor KK Bosna Royal, i dodao:

– Nadamo se da ćemo privući ljubitelje košarke u Skenderiju, i da će oni ponovo osjetiti jednu košarkašku atmosferu. Što se tiče snage naših rivala, objektivno su svi jači od nas i autsajderi smo. To su tri ekipe koje će igrati Eurocup, pa vjerujem da će našim mladim igračima utakmice s njima doći kao lekcije i novo iskustvo.

Ulaz za sve utakmice bit će besplatan, a turnir će današnjom utakmicom koja počinje u 17 sati otvoriti domaćin KK Bosna Royal i Trabzonspor Medical Park. Druga polufinalna utakmica će biti odigrana u 20.00 sati između Turk Telekoma i Spirou Charleroija.

Finalna utakmica odigraće se u četvrtak u 20.30 sati.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close