BiHPolitika

Mektić: Lična karta košta oko tri, a građanima se naplaćuje 18 KM

Ministar Mektić je objasnio da je u pitanju vrijednost oko 25 miliona KM, a tender je podešen tako da ga može ispuniti samo jedna kompanija u BiH.

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, danas je u Banjaluci javno pozvao direktora Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) da poništi javni tender koji je raspisan za izradu dokumenata i putnih isprava, javlja Anadolu Agency.

Mektić je objasnio da je u pitanju vrijednost oko 25 miliona KM, a tender je podešen tako da ga može ispuniti samo jedna kompanija u BiH.

“Neka idu na tender koji će stvoriti konkurenciju od pet ili deset kompanija i neka se putem konkurencije cijene i kvaliteta odabere predstavnik. Ciljano raspisivanje tendera od 25 miliona koji može ispuniti samo jedna kompanija za mene je sumnjiv posao”, kazao je Mektić.

Naveo je da se informisao da jedan personalizovani dokument, lična karta sa obrascom sa personalizacijom košta oko tri KM, a građanima se naplaćuje 18 KM.

“Zašto? Zato što se teret ranijih štetnih ugovora prebacuje na teret građana”, kazao je Mektić.

On je govoreći o svom saslušanju u Tužilaštvu BiH vezano za IDDEEA rekao je da ne zna ko je protiv njega podigao prijavu.

“Znam da postoji prijava da sam u diskusiji svojoj na 53. sjednica Savjeta ministara BiH uticao da se poništi javni tender za izgradnju zgrade IDDEEA u Banjaluci. Stojim i sad iza te svoje diskusije, ali nije ona opredjelila tu odluku, nego je zaključak Savjeta ministara bio jednoglasan da se poništi jer je po informaciji direktora IDDEEA prostor za, čini mi se, pet puta veći planiran nego što su realne potrebe IDDEEA “, rekao je Mektić.

(SB)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close