Visoko

Mektebsko takmičenje iz kiraeta i općeg znanja o Islamu – ilmihala

MEKTEBSKO TAKMIČENJE  MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE VISOKO

 

U nedjelju 10. aprila 2016. godine na području Medžlisa Islamske zajednice Visoko održano je mektebsko takmičenje iz kiraeta i općeg znanja o Islamu – ilmihala.

 

U Kraljevačkoj džamiji održano je takmičenje iz kiraeta za stariju a Rosuljačkoj za mlađu kategoriju uz prisustvo džematlija, roditelja, polaznika mektebske nastave imama i muallima. Takmičilo se 72 najbolja polaznika u učenju Kur'ana iz 36 mekteba.

 

Prvo mjesto iz kiraeta u mlađoj kategoriji (do 6 razreda O.Š. ) osvojio je Zečević Ibrahim, džemat Rosulje, muallim Huseinovski Mahir, drugo mjesto Bečić Mirelma, džemat Goduša, muallim Alihodžić Rasim i treće mjesto Bukva Jusuf, džemat Tabhana, muallim Hajrić Edžnan.

Prvo mjesto iz kiraeta u starijoj kategoriji (od 7 do 9 razreda O.Š.) osvojio je Bukurević Faruk, džemat Bijela džamija, muallim hfz Bukva Edin, drugo mjesto Omerbegović Tarik, džemat Donje Moštre, muallim Bajrić Fikret i treće mjesto je Alihodžić Sabahudin, džemat Rosulje, muallim Huseinovski Mahir.

 

U kategoriji općeg znanja takmičilo se 76 polaznika iz 38 mekteba. Takmičenje je održano u OŠ „Kulin ban“ Visoko.

Prvo mjesto je osvojila Alihodžić Lejla a drugo Alihodžić Seada obe iz džemata Buci, muallim Ahmić Ermin i treće Zukić Emin, džemat Goduša, muallim Alihodžić Rasim.

 

Najuspješniji takmičari, prvoplasirani iz sve tri kategorije, Zečević Ibrahim, Bukurević Faruk i Alihodžić Lejla predstavljaju Medžlis IZ Visoko na muftijskom takmičenju. Svi učesnici na takmičenju dobili su prigodne poklone, a pobjednici knjige i novčane nagrade.

Supervizor takmičenja je bio glavni imam prof Ibrahim ef Hadžić.

 

Medžlis IZ Visoko zahvaljuje upravi OŠ „Kulin ban“ na ustupljenim učionicama.

 

Također se zahvaljujemo  sponzorima ovog takmičenja VISPAK-u, Rampartu, Kovo comerc i Kent elit iz Visokog koji su pomogli u obezbjeđivanju nagrada i paketa.

Pobjednicima i njihovim muallimima čestitke i uspješno predstavljanje Medžlisa IZ Visoko na daljnjim takmičenjima.

 

 

Fahrudin Bećirović

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close