Mehmedović: SDA ima snage za odlučujuću utakmicu, Kongres će obilježiti 2013.godinu

Najvažnijim događajem u 2012. godini zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH i potpredsjednik SDA Šemsudin Mehmedović smatra to što je SDA pokazala svoju snagu na ovogodišnjim lokalnim izborima. Najviše osvojenih mandata u općinskim i gradskim vijećima, kao i najveći broj načelničkih pozicija, jasna su poruka da je SDA ozbiljna politička snaga s kojom se nije šaliti. Pogotovo, ukoliko i kada SDA ponudi nove opcije, nova i mlada lica, snažne timove novih i mladih ljudi potpomognuti provjerenim i poštenim stranačkim veteranima, ali i kreativne i stručne programe koji su usmjereni ka rješavanju ekonomskih i socijalnih problema. Narod je kazao svoje. Sada je na nama u SDA da uradimo šta se od nas traži- kazao je Mehmedović za Agenciju FENA  naglašavajući da  je stoga SDA potreban više nego ikad  snažan vjetar u leđa.

– Nadam se da ćemo, ako Bog da, na redovnom kongresu 2013. godine, odlučnom demonstracijom demokratije, i izborom novog rukovodstva, pokazati svima ko smo i šta smo. Od nas javnost i građani s pravom najviše očekuju. A, ubijeđen sam da mi imamo snage za još jednu, i ovoga puta odlučujuću i demokratsku utakmicu. Nema bolje ‘medicine’ za svaku stranku od slobode misli i djelovanja, podvlačenja crte i, nadasve, novih unutarnjih izbora. Upravo zato je svaki kongres, pa i naš SDA kongres, stvar redovne četverogodišnje procedure, a ne nečije dobre ili loše volje – kazao je Mehmedović.

Stoga naglašava da će  2013. obilježiti kongres SDA na kojem će Stranka izborom novog programa rada i rukovodstva koje će ga provoditi, stati ukraj daljnjim podjelama Bosne i Hercegovine.

– Zbog toga, a ne obrnuto, uspješno ćemo obaviti i popis stanovništva koji je prolongiran za drugu polovicu godine. I, samo zato, što ćemo ova dva bitna cilja uspješno dostići, mi ćemo ako Bog da, pomrsiti račune mnogima, a pogotovo neprijateljima Bosne i Hercegovine za koje će iduća godina značiti defnitivan kraj njihovim smicalicama i koalicijama. Mi volimo ovu zemlju i zato je čuvamo i gradimo s ljubavlju! – kazao je u razgovoru Mehmedović.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close