Mehmedović: Predmet protiv mene je čista politička farsa

Šemsudin Mehmedović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, obaviješten je od Tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona da je naredbom o neprovođenju istrage završen predmet protiv njega i osam osoba

U saopćenju koje je danas medijima proslijeđeno iz Predstavničkog doma, Mehmedović ističe da je ovaj slučaj protiv njega (i još osam osoba) bio politički motivirana farsa. Nakon odluke Tužiteljstva, ističe da se “priča neće olako završiti jer mi patriote ove zemlje imamo još toga za reći i učiniti”.

– Od samog početka ovaj slučaj je konstruiran i vođen od  SIPA-e s ciljem moje političke diskreditacije.

Dvije osobe javno u medijima priznaju djelo, ali oni nisu uopće među osumnjičenima i prijavljenima, što dovoljno govori o ‘profesionalizmu’ SIPA-e.

Problem nastaje kad odbačena optužba, koja je bila dio političkog obračuna, ostane u političkom prostoru i de facto se nastavi vršiti pritisak prema sudbenoj vlasti.

Posljedica ovakvog pristupa je da građani, svako prema svom političkom ubjeđenju, zauzimaju stav o tome da je pravosuđe dio neke političke igre.

U zemlji s ovako instaliranom korupcijom, to je ustvari način kako da se uništi pravna država na račun očuvanja koruptivnih sistema i to je i suštinska namjera i cilj ovakvih i sličnih optužnica – naveo je Mehmedović u saopćenju.

Uvjeren je, kako ističe dalje, da bh. društvo, kad bi počelo uspostavljati stvarne parametre demokratske države, prvo mora ‘očistiti’ institucije BiH (SIPA, Sud, Tužilašstvo….) od onih koji su spremni učestvovati u političkim igrama ovakve vrste ili od onih koji su nesposobni da pripreme i predoče održive optužnice.

– Da bi se to uradilo, neophodno je što prije donijeti zakon o lustraciji jer iako je komunizam pobijeđen kao oblik totalitarnog društva, njegovi vojnici i dalje vladaju ovom zemljom, obučeni u različite dresove tzv. stranaka. Mnogi imaju potrebu da se ‘kvislinški’ odnose spram neprijatelja ove države.

Od samog početka ove ‘gebelsovske’ kampanje, tvrdio sam da je prijava bila politički motivirana. Neviđeni progon kroz koji smo prošli moja porodica i ja, kao i moji prijatelji, učinili su nas samo odlučnijim i jačim u našoj borbi za pravdu i Bosnu i Hercegovinu.

Ovom odlukom tužiteljstva je i formalno potvrđeno da je slučaj ‘Mehmedović’ čista farsa, kreirana od rušitelja BiH, uz pomoć kvislinga – naveo je Mehmedović

U predmetu o kojem je ovdje riječ, Šemsudin Mehmedović, poslanik Stranke demokratske akcije i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, bio je prvoosoumnjičeni među devet osoba za krivična djela nedozvoljenog držanja oružja i izazivanja opće opasnosti.

(FENA/dh)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close