-TopSLIDEVisoko

Medžlis IZ Visoko: Gvardijan samostana sv. Bonaventure, Fra Franjo Radman …

U posjetu i zijaret Medžlisu IZ Visoko i glavnom imamu je treći dan mjeseca ševvala i Ramazanskog bajrama došao drag gost koji je bio spriječen to učiniti prvog dana.
Poštujući Dan šehida (drugi dan Ramazanskog bajrama) Gvardijan samostana svetog Bonaventure, Fra Franjo Radman je sa svojim dragim prijateljem i komšijom hadži Edibom Begovićem u 11 sati došao u prostorije Medžlisa da lično i od srca uputi čestitku glavnom imamu za bajramske blagdane uz želju da tu iskrenu čestitku prenese i svim vjernicima Visokog i okoline sa kojima franjevci već stoljećima dijele zajednički suživot.
Ovo je bila uzvratna posjeta za onu koju je glavni imam učinio u povodu božičnih blagdana, što je dugogodišnja praksa. Uskrs je bio u Ramazanu, ali su česti susreti predstavnika Medžlisa i Franjevačkog samostana kao i visočke Franjevačke klasične gimnazije.
Visoko je s razlogom, to ističemo, primjer iskrenosti i međusobnog poštovanja triju vjerskih zajednica, što je u naše vrijeme nažalost sve rjeđe.
Molimo dragog Boga da našu slogu i poštovanje nagradi mirom i empatijom među ljudima iskrenih i dobrih namjera.
Ovim bi bilo najljepše da Bosna zamiriše kao što se ovog aprila okitila beharima svih voćki koje su kao rijetko kad sve u isto vrijeme zabeharale.
Još jedanput se iskreno zahvaljujemo gvardijanu Fra Franji Radmanu na dragoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Visoko i glavnom imamu prof. Midhat ef. Čakaloviću, a kao što se vidi nije to bio susret samo dva iskrena prijatelja.
Bilo je i imama i pčelara, a sve je bilo slatko, jer je fra Franjo i medom bagremovim i uljem maslinovim kao poklonom uz knjige opečatio.
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close