KošarkaSport

Medveščak iz protesta nije odigrao utakmicu sa Čelikom

Peto kolo regionalne košarkaške lige za žene

Košarkašice Čelika sinoć u Zagrebu nisu odigrale meč petog kola regionalne lige protiv Medveščaka.

Naime, iz protesta zbog odluke Borda da se organizacija završnog turnira Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige dodijeli Podgorici, uprava Medveščaka donijela je odluku da njihove igračice ne nastupe u meču sa zeničkim timom.

Kandidati za organizaciju završnog turnira bili su Zagreb i Podgorica, a Bord je organizaciju povjerio Budućnosti.

Neigranjem utakmice Uprava ŽKK Medveščak, kako je saopćeno iz tog kluba, željela je izraziti  negodovanje i protest “na nekorektnu odluku” Borda. Smatraju netačnom tvrdnju Borda da je Budućnost ponudila bolje uvjete za organizaciju turnira.

Priznaju da je Budućnost ponudila prijenose na TV Crne Gore, ali navode da su oni ponudili “live stream” prijenose utakmica koji se rade s više kamera i uz komentare stručnih komentatora, što bi bilo, kako vjeruju, adekvatna zamjena za televizijski prijenos.

Smatraju također da je Zagreb u smislu geografskog položaja, te prometnih veza bio bolja opcija za većinu učesnika.

Zenički tim, inače, umjesto utakmice obavio je lakši trening u Zagrebu, a trebalo bi da mu se upiše pobjeda službenim rezultatom koja bi ga ostavila u utrci za četvrto mjesto i plasman u završni turnir. No, za to mu je potrebna i pobjeda u posljednjem kolu nad Triglavom, kao i porazi Kvarnera večeras od Triglava i u posljednjem kolu od Radivoja Koraća.

Autor: Fena

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close