Međunarodni sud pokrenuo novu internet stranicu

Međunarodni sud danas je pokrenuo novu verziju svog vebsajta kako bi obezbijedio da njegov rad i dostignuća budu još pristupačniji javnosti. Vebsajt će doprinijeti očuvanju naslijeđa Međunarodnog suda za buduće generacije nakon što MKSJ završi svoj mandat 2017. godine.

Novi vebsajt dostupan je na engleskom, francuskom i bosanskom, hrvatskom ili srpskom jeziku i jednostavan je za pretraživanje. Sadržaji su reorganizovani, grafička obrada unaprijeđena, a izgled stranica preuređen. Početna stranica sada također sadrži prečice do popularnih sadržaja i baza podataka za pravna istraživanja, prenosi Fena.

Novi značajan dodatak je sekcija ”U fokusu” koja je uvedena kako bi obuhvatila kolekcije multimedijalnih materijala razvijenih da bi se istakle pojedinačne teme u vezi s radom MKSJ. Između ostalog, ”U fokusu” omogućuje pristup dokumentarnim filmovima u produkciji Outreach programa MKSJ.

Vebsajt Međunarodnog suda privlači više od 50.000 posjetilaca svakog mjeseca, s više od dva miliona pregleda stranica na godišnjem nivou. Vebsajt Međunarodnog suda ima više od 10.000 stranica i sadrži preko 70.000 javnih pravnih dokumenata, a na njemu se može pratiti i online prenos aktuelnih postupaka.

– Pokretanje novog vebsajta predstavlja značajan korak u realizaciji projekta održavanja vebsajtova kao dijela naslijeđa koji sprovodi organizacija koja naslijeđuje Međunarodni sud – Mehanizam za međunarodne krivične sudove. Ovaj projekt dio je uloge koju Mehanizam ima u očuvanju naslijeđa ad hoc međunarodnih sudova – saopćeno je iz MKSJ-a.

Novi vebsajt MKSJ dostupan je na adresi www.icty.org.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close