Međunarodni kamp za golmane u Sarajevu podržali Neuer, Handanović i Begović

Međunardni kamp za nogometne golmane održat će se od 16. do 20. juna u Sarajevu.Za organizaciju ovog jedinstvenog sportskog događaja u cijelom regionu, koji će voditi vrhunski tim stručnjaka, zaslužan je Adi Musić, nekadašnji golman zagrebačkog Dinama, Malmea i Munchena 1860, te sportske organizacije “Sportscout” na čelu s Nijazom Šivšićem i “Management&PromotionTeam”.

Kamp su podržali i goman Bayerna Manuel Neuer i Samir Handanović,  golman milanskom Intera i reprezentacije Slovenije.

Pored golmana iz naše zemlje kampu će prisustvovati i desetak talenovanih čuvara mreže iz Njemačke, Turske, Švedske, Švicarske, Hrvatske i Crne Gore.

Polaznike kampa, pored Musića, trenirat će Mirsad Karić, bosanskohercegovački trener golmana koji svoju karijeru u Italiji i Samir Hido, trener golmana švicarskog Lucerna.

– Ovaj kamp nogometnih  golmana namijenjen je budućim čuvarima mreža, dječacima i djevojčicama, uzrasta od 10 od 20 godina. Kamp je nastao kao inicijativa međunarodno priznatih trenera iz oblasti nogometa, koji su svoje karijere gradili u timovima u BiH, a nastavili u poznatim klubovima u inostranstvu. Pored Handanovića, naš Međunarodni golmanski kamp podržali su i jedan od najboljih svjetskih golmana Manuel Neuer, te reprezentativci Emir Spahić, Asmir Begović i Edin Džeko – kazao je Adi Musić.

FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close