Mato Kozina, novinar produkcijske kuće “Magazin plus” Visoko

Mato Kozina je rođen 23. februara 1983. u Visokom gdje trenutno, živi i radi. Osnovno obrazovanje stekao je u Njemačkoj, dok je srednju školu završio u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko kao sjemeništarac, zatim završava školu za odnose s javnošću – PR na Mediacentar Sarajevo i The Centre for Strategy and Communication London. Kroz osnovno školovanje učestovovao je na raznim takmičenjima, te se iskazao i na raznim sportskim disciplinama.
Trenutno je zaposlen u Produkcijskoj kući “Magazin plus” d.o.o. Visoko od 2002. godine, a sada obavlja dužnost urenika informativnih izdanja. U okviru redovnih poslova 10 godina je voditelj TV izdanja “Magazin plus-a” na TV Hayat. Snimatelj i montažer je nekoliko dokumentarnih filmova, s renomiranim redateljem Vlatkom Filipovićem, te dva amaterska igrana filma i nekoliko muzičkih video spotova. S Vlatko Filipovićem uradio je četiri dokumentarna filam: Između dviju obala, Podmilačje, Hod i Od Gabele do Huma, koji su emitirani na BHRT.
Ovaj mladi čovjek okušao se i u manekenskim vodama. Zaštitno je lice renomirane modne kuće konfekcije od plemenitog krzna i kože “Nerzz Bešlagić” iz Visokog, te je učesnik mnogobrojnih modnih revijama i fotošutinga za reklamne spotove i kataloge.
U ovom vremenu kada baš i nije popularno obrađivati zemlju i baviti se ratarstvom, Mato Kozina je prije nekoliko godina zasijao malu plantažu jagoda.
U slobodno vrijeme se bavi biciklizmom, rolanjem, sviranjem na klaviru, a nogomet je jedna posebna stavka u njegovom životu. U nogometnoj karijeri bio je član NK Moštre, NK Bosna Visoko i više klubova Općinske nogometne lige Visokog, a veoma se istakao i u malom nogometu. S MNK Galaktikosi iz Visokog je prvak Druge lige F BiH, a u sezoni 2013/2014. igra u najvećem rangu malog nogometa, u Premijer futsal ligi BiH.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close